Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Panna cotta málnaöntettel

Adásban volt: 2013. március 11.
A recepthez tartozó videó
Krémes, könnyű olasz ihletésű desszert, egyszerű alapanyagokból.
2016. január 13.

Hozzávalók

4 adag
  • 2,5 dl tejszín (30%-os)
  • 2,5 dl tej
  • 1 vaníliarúd
  • 5 dkg cukor
  • 2 lapzselatin
  • 1 doboz friss vagy fagyasztott málna
  • porcukor
  • citrom

Elkészítés

A tejet a tejszínnel fölforrósítjuk.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.

A tejes keverékhez hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, és egy habverővel a zselatint is belekeverjük. Átöntjük egy kancsóba, majd abból 4 kis üvegpohárba töltjük, és behűtjük.

Elkészítjük az öntetet. Botmixerrel pürésítjük a málnát, porcukorral és citromlével ízesítjük, egy szűrőn átpasszírozzuk, és végül a lehűlt panna cottára öntjük.

4.7/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Barackos panna cotta

Barackos panna cotta

Könnyen elkészíthető, gyümölcsös finomság az olasz konyhából. A barackot akár mangóval is helyettesíthetjük.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.