Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vaníliás, sült, friss és aszalt sárgabarack pisztáciával és mascarponéval

Adásban volt: 2013. július 23.
A vaníliás szirupban sült sárgabarack és a vaníliás mascarpone találkozás egy desszertben, amiben még a pisztácia is roppan, minden nyári napot aranylóvá tesz.
2013. augusztus 25.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 10 szem érett, de nem túl puha sárgabarack
  • 10 szem aszalt sárgabarack
  • 1 vaníliarúd
  • 10 dkg cukor
  • 1,5dl víz
  • 2ek citromlé
  • 1 csomag sótlan pisztácia
  • 1 doboz mascarpone
  • 2dl tejszín
  • porcukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170C-ra. A sárgabarackokat héjastul elfelezzük, kimagozzuk. A cukrot és a vizet kis lábasban összeforraljuk, hozzáadjuk a fél vanília kikapart magját és a citromlevet. Néhány percig erős lángon főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Egy hőálló tálba öntjük a szirupot, a sárgabarackokat vágott felükkel lefelé belehelyezzük. 10 percig sütjük. A barackokat megfordítjuk, meglocsoljuk a sziruppal és így is 10 percet sütjük. Figyeljünk a sütési időre, a barack puhuljon meg, de tartsa meg formáját, ez az érettségi fokától is függ.  Amíg sül, a szigorúan szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük a vaníliarúd másik felének kikapart magjával, egy kevés porcukorral és a felvert tejszínnel. Szobahőmérsékleten vagy hidegen tálaljuk, a tetejére durvára aprított pisztáciát szórunk és hozzáadjuk az aszalt sárgabarackokat.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.