Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gluténmentes máktorta

Adásban volt: 2013. augusztus 27.
A recepthez tartozó videó
Elkészíteni egyszerűen és gyorsan lehet, a végeredmény pedig magáért beszél. Porcukorral vagy házi citromkrémmel tálaljuk.
2016. január 20.

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kk só
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 dl olaj (napraforgó, esetleg mák)
  • 15 dkg darált mák

Elkészítés

A tortához a sütőt előmelegítjük 170C fokra. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral és a sóval. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, majd fokozatosan beleöntjük az olajat. Beleszórjuk a darált mákot, és elkeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a mákos masszába forgatjuk. Egy 23cm-es kapcsos tortaforma alját leterítjük sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. Kb. 35 percig sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gluténmentes máktorta

Elkészíteni egyszerűen és gyorsan lehet, a végeredmény pedig magáért beszél. Porcukorral vagy házi citromkrémmel tálaljuk.
Házi citromkrém

Házi citromkrém

A fanyar és édes citromkrém menüben vagy önmagában is remek választás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.