Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A csokoládé mousse minden évszakban, minden helyzetben, minden eseményre tökéletes választás.

Csokoládé mousse

Adásban volt: 2013. May 6.
A recepthez tartozó videó
A csokoládé mousse minden évszakban, minden helyzetben, minden eseményre tökéletes választás.
2015. October 5.

Hozzávalók

2-3 adag
  • 20 dkg keserű csokoládé (lehetőség szerint minél jobb minőségű)
  • 6 egész tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 1dl tejszín
  • csipet só
  • opcionális: narancslikőr, kávé
  • cukor

Elkészítés

Szétválasztjuk a tojásokat A sárgáját kikeverjük, 4 fehérjét pedig kemény habbá verjük. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, és hozzákeverjük a szobahőmérsékletű tejszínt. Belekeverjük a tojássárgáját, majd ebbe a masszába óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje kemény habját. Hozzáadjuk a narancslikőrt (opcionális) és külön-külön üvegpoharakba (vagy szufflétálkákba) osztjuk és a hűtőbe tesszük 24 órára (de minimum egy éjszakára). Cukor tényleg nincs benne, de ha valaki édesebben szereti, lehet hozzá tenni.

Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!