Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A csokoládé mousse minden évszakban, minden helyzetben, minden eseményre tökéletes választás.

Csokoládé mousse

Adásban volt: 2013. május 6.
A recepthez tartozó videó
A csokoládé mousse minden évszakban, minden helyzetben, minden eseményre tökéletes választás.
2015. október 5.

Hozzávalók

2-3 adag
  • 20 dkg keserű csokoládé (lehetőség szerint minél jobb minőségű)
  • 6 egész tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 1dl tejszín
  • csipet só
  • opcionális: narancslikőr, kávé
  • cukor

Elkészítés

Szétválasztjuk a tojásokat A sárgáját kikeverjük, 4 fehérjét pedig kemény habbá verjük. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, és hozzákeverjük a szobahőmérsékletű tejszínt. Belekeverjük a tojássárgáját, majd ebbe a masszába óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje kemény habját. Hozzáadjuk a narancslikőrt (opcionális) és külön-külön üvegpoharakba (vagy szufflétálkákba) osztjuk és a hűtőbe tesszük 24 órára (de minimum egy éjszakára). Cukor tényleg nincs benne, de ha valaki édesebben szereti, lehet hozzá tenni.

3.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!