Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült csirkefalatokkal töltött salátakelyhek

Adásban volt: 2016. szeptember 26.
A recepthez tartozó videó
2016. szeptember 26.

Hozzávalók

  • Öntethez:
  • 2 ek. fehérborecet
  • 5 ek. olívaolaj
  • 1 ek. frissen facsart citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • Salátához:
  • 1 db avokádó
  • ½ db édeskömény
  • 8-10 szem fekete olajbogyó
  • 140 g csirkemell
  • 75 g feta sajt
  • 30 g aszalt paradicsom
  • só, bors
  • 1db jégsaláta
  • Csirke kisütéséhez:
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A csirkemell filét alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. Kockákra vágjuk. Bedörzsöljük sóval és borssal, facsarunk rá citromlevet. A serpenyőt felmelegítjük és 2 ek. olívaolajat öntünk bele. Kérgesítjük benne a húst 5-6 percig, majd átfordítjuk. További 5-6 percig sütjük. Hagyjuk, hogy a húskockának mindkét oldala aranybarna legyen.

2. Kivesszük pihentetni és a hús maradék zsírjában a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az édesköményt. További 10 percig karamellizáljuk.

3. A karikázott olívabogyót, az aszalt paradicsommal beleöntjük az édesköményes keverékbe és visszatesszük a csirkekockákat. 1-2 percig érleljük az ízeket.

4. Levesszük a tűzről, és egy tálban hozzákeverjük még az avokádót és a feta sajtot.

5. Elkészítjük az öntetet. Összeöntjük az ecetet, az olajjal, citromlével, fokhagymával, sóval, borssal.

6. Hozzáadjuk az dresszinget az avokádós hozzávalókhoz és alaposan összekeverjük. Végül a jégsaláta leveleket megtöltjük a kész csirkés keverékkel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Garnélarák zöldséges üvegtésztával és csirkemell csíkokkal

Garnélarák zöldséges üvegtésztával és csirkemell csíkokkal

Egy kiadós, mégis egészségtudatos ázsiai étel, ami a leglassabb tempóban is 15 perc alatt kész.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?