Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kacsamájas szendvics lilahagymalekvárral

Adásban volt: 2014. január 24.
A recepthez tartozó videó
A frissen sült kacsamáj és lilahagymalekvár csodálatos találkozása a ropogósra pirított kenyéren. Könnyű vacsorának egy pohár bor mellé, keresve se találnák jobbat!
2015. november 17.

Hozzávalók

  • 25 dkg hízott kacsamáj
  • olivaolaj
  • 30 dkb lilahagyma
  • 0,5 dl vörös balzsamecet
  • 1 ág kakukkfű

  • bors
  • 2 szelet kenyér

Elkészítés

A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, majd alacsony hőmérsékleten balzsamecettel és mézzel lekvár állagúra főzzük.
Mielőtt fogyasztanánk érdemes egy éjszakára a hűtőbe tenni. 
A kenyeret megpirítjuk.
A kacsamájat közepesen vastag szeletekre vágjuk és forró serpenyőben, olivaolajon 1-2 percig megsütjük mindkét oldalát, majd sózzuk, borsozzuk.
A pirítós tetejére tesszük a hagymalekvárt és a kacsamáj szeletet. A végén kakukkfűvel meghintjük.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Lilahagymalekvár

Lilahagymalekvár

Ennek az édes, fűszeres zöldséglekvárnak rengeteg verziója létezik, most egy egyszerű, de karakteres, fűszeres változatot készítünk. Nagyon szeretem az almás és birsalmás változatokat, tökéletesen kiegészíti a hagymát. A fűszerek esetén pedig lehet válogatni például a gyömbér, fahéj, szegfűszeg, kardamom és ezek kombinációi közül. Mi most egy olya fűszert választottunk, amiben kicsit mindből van, mégis egyedi (nem véletlen az angol allspice elnevezése): ez a szegfűbors. Bátran lehet kísérletezni különböző aszalt gyümölcsökkel: mazsolával, szilvával, áfonyával.
Tanyasi májpástétom, lilahagyma-lekvárral

Tanyasi májpástétom, lilahagyma-lekvárral

Nem is olyan bonyolult elkészíteni a májpástétomot házilag. Szenzációs előétel vagy kiadós vacsora az édeskés lila hagymalekvárral.
Lilahagymás quiche

Lilahagymás quiche

Quiche, vagyis töltött pite, francia módra. Ezúttal lilahagymával. Akár egy gyors ötlet vendégségre, de gazdag levesek után vagy álmos délutánokra is tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.