Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édes hajdina reszelt almával

Adásban volt: 2016. September 22.
A recepthez tartozó videó
2016. September 22.

Hozzávalók

  • 1 bögre hajdina
  • 2,5 bögre mandulatej
  • 2 ek. nyírfacukor
  • 1 csipet só
  • 2 ek. méz
  • 2 ek. natúr joghurt
  • ½ reszelt alma

Elkészítés

1. A hajdinát alaposan leöblítjük tiszta vízzel, majd egy edénybe feltesszük főni a mandulatejben. Megvárjuk, míg felforr, hozzáadjuk a nyírfacukrot és azután letakarjuk fedővel, majd gyöngyözve forraljuk további 30 percet. Ha megfőtt, fedő alatt hagyva pihentetjük még 10 percet, majd megsózzuk.

2. Tálaláskor, adagonként 2 evőkanál natúr joghurttal, 2 evőkanál mézzel és reszelt almával tálaljuk.

TIPP: Ha nem szeretnénk, hogy a krumpli megbarnuljon, akkor miután lereszeltük, tegyük citromos vízbe addig, míg nem használjuk fel. Majd a vízből kivéve, szárítsuk meg mielőtt olajba tesszük.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!