Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ünnepi reggeli: wasabis lazactál avokádóval, fürjtojással és kecskesajttal

"nincs rohanás, sürgető szavak, feszültség, csak a nyugalom, a finom illatok, a kényeztető ízek.."
2016. december 25.

A legboldogabb pillanatok egyike mindannyiunk számára, amikor ráérős reggelek vagy reggelsorozatok keretében, miután mindenki kikászálódott kedvére az ágyából, körbeüljük az asztalt, és komótosan, jó hangulatban, nevetgélve együtt megreggelizünk. Ilyenkor nincs rohanás, sürgető szavak, feszültség, csak a nyugalom, a finom illatok, a kényeztető ízek, a lágy zene, a gyöngyöző gyerekkacaj és ha mázlik van, néhány kósza napsugár. Ez a mi békénk. Lola ilyenkor sugárzik a boldogsától, és azt hajtogatja, hogy micsoda nap ez, mennyire csodálatos lesz, ami így indul, vigyázzunk rá, el ne rontsuk egy rossz szóval se. Ez is mutatja, hogy egy gyereknek bár izgalmas a karácsonyi vagy szülinapi csomagbontás, az ajándék, ez ideig-óráig tart: a legjobban mindig annak örül, ha együtt vagyunk – szeretetben, békességben. Bizonyára azért értékeli ő is ennyire, mert tudja, hogy a nagyvárosi rohanó élet mellett ez sajnos nem lehet mindennapos… már ha nem vállaljuk, hogy ötkor kelünk. De megmarad nekünk a hétvégéken és a szünetek idején elköltött, így ilyenkor ünnepnek számító, édes életet idéző családi reggelik élménye. Mi pedig bedobozoljuk, és elraktározzuk az energiáit, hogy töltsön a többi fázós, sietős hajnalon is.

Hozzávalók

  • 200g füstölt lazac
  • 1 avokádó
  • wasabi
  • 1 szál újhagyma
  • 2 lime
  • 100g krémes kecskesajt
  • 1 chili
  • hagymacsíra
  • 15 fürjtojás
  • 5 koktélparadicsom
  • frissen őrölt bors
  • tálaláshoz rozskréker

Elkészítés

A tojásokat gyöngyöző vízben 2 perc alatt félkeményre főzöm. A tálon a lazacszeleteket rózsákba rendezem, és tetszés szerint köré pakolom a megmosott, felnégyelt paradicsomot, a kecskesajtdarabokat, a meghámozott, felcikkezett avokádót, a megtisztított, hosszában csíkokra vágott újhagymát és chilit, a gerezdekre szelt lime-ot (közülük eggyel-kettővel megcsorgatom az avokádószeleteket, hogy ne barnuljanak hamar), borsozok, csírakupacokat halmozok random a sajtokra, végül a lehűtött fürjtojást is a tálra teszem, végül wasabi pöttyökkel fejezem be a művet. Én a többiek számára rozskrékerrel, frissen facsart narancslével, magamnak egy forró zabtejes melange kíséretében kínáltam a tálat, amin mindenki talált kedvérevalót. 

 

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Bezzegh Éva

Bezzegh Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Konfitált kacsataco chilis avokádó-mangó salsával

Konfitált kacsataco chilis avokádó-mangó salsával

"Nem kényszerből gyorskajálunk, hanem azért, mert szeretnénk"

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.