Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bundás kenyér édesen

"Most megmutatom ennek a lehető legegészségesebb elkészítési módját"
2016. október 22.

Hozzávalók

2 személyre
  • 6 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 3 tojás
  • 1 dl növényi tej
  • 50 g eritrit
  • fahéj
  • vanília aroma
  • kókuszolaj
  • 1 banán
  • 50 g áfonya

Elkészítés

Nálunk a bundás kenyérről szinte mindenkinek az anyáink által vasárnap reggel bő olajban elkészített sós verzió él, amit ki-ki ketchuppal, tejföllel vagy sajttal fogyasztott. Amerikában viszont a híres „french toast” egészen mást jelent. Ott ez egy tipikus édes reggeli, amit fahéjjal, vaníliával és juharsziruppal szoktak megbolondítani. Most megmutatom ennek a lehető legegészségesebb elkészítési módját.

1. Verjük fel az egész tojásokat az eritrit felével, a növényi tejjel, ízlés szerint vanília aromával és fahéjjal. Szeleteljük fel a teljes kiőrlésű kenyeret és egyesével mártsuk bele őket jó alaposan az édes felvert tojásba.

2. Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés kókuszolajat, majd süssük a kenyérszeletek mindkét oldalát szép aranybarnára.

3. Miközben sülnek a kenyerek, készítsünk feltétnek karamellizált banánt. Ehhez karikázzuk fel a gyümölcsöt és szórjuk meg a maradék eritrittel. Forrósítsunk kókuszolajt egy másik serpenyőben is, ebben forgassuk meg 1-1 percig a banánkarikákat, amíg szép barnásra karamellizálódik rajtuk az eritrit.

4. Tálaljuk az elkészült bundáskenyeret a karamellizált banánnal, áfonya szemekkel, és szórjuk meg a tetejét még egy kevés plusz eritrittel. Az édesítőt mozsárban porrá is őrölhetjük előtte, így igazi „porcukor érzésünk” lesz közben.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

A legjobb reggeli: cseresznyelekváros, csokis muffin

A legjobb reggeli: cseresznyelekváros, csokis muffin

Télen is visszaidézhetjük a nyár ízeit. És ehhez az egyik a legjobb egy csésze kávé és néhány jól sikerült muffin.
Francia reggeli: a croque monsieur

Francia reggeli: a croque monsieur

A világ egyik legnépszerűbb szendvicse kis odafigyeléssel és gazdag ízekkel. Egyéb változatai is ismertek, akár hallal, tükörtojással, most a klasszikust mutatjuk.
Angol reggeli, lusta vasárnapokra

Angol reggeli, lusta vasárnapokra

Ehhez a reggelihez feltétlenül vegyünk ki egy szabadnapot, de egy délelőttöt mindenképpen. Annyira laktató, hogy dolgozni vagy kirándulni esélyünk sem lesz utána.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.