Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Báránycsülök csomborral és puliszkával

Adásban volt: 2017. szeptember 11.
A recepthez tartozó videó
2017. szeptember 11.

Hozzávalók

2 személyre
  • 4 db báránycsülök
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 3-3 szárzeller
  • 20 dkg gomba
  • friss csombor
  • friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • olívaolaj
  • só, bors
  • A puliszkához:
  • 20 dkg kukoricadara
  • 1 liter alaplé
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. A páchoz egy aprítógépben összeaprítjuk a fokhagymát, a csombort, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a sót és a borsot, amit olívaolajjal felöntünk. A pácot a húsokra öntjük és hűtőben pihentetjük.

2. A puliszkához egy lábasban felforraljuk az alaplevet, ha szükséges sózzuk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a kukoricadarát és puhára főzzük.

3. Egy tepsibe tesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, sárgarépát, fehérrépát, szárzellert és a gombát. Felöntjük a fehérborral, 2 ág csombort teszünk rá, sózzuk, borsozzuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Összeforgatjuk, majd a bepácolt bárányhúsokat a zöldségágyra helyezzük, a húsokra tesszük a szeletekre vágott szalonnát, alufóliával lefedjük, majd 200 fokon 2 óra alatt megsütjük.

4. Tálalásnál egy mélytányérba merjük a puliszkát, ráhelyezzük a báránycsülköt, mellétesszük a sült zöldségeket. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Konfitált sertéscsülök roppanós párolt káposztával és burgonyával

Konfitált sertéscsülök roppanós párolt káposztával és burgonyával

Ferencz Gábor az Aria Hotel Budapest séfje egy igazi pasis fogás receptjét osztja meg velünk: omlós sertéscsülök roppanós káposztával.
Csülök pékné módra

Csülök pékné módra

Trendi csülök pékné módra, friss zsályával. Igazi pasis egytálétel.
Csülökterrin tormás panna cottával

Csülökterrin tormás panna cottával

Péter ezúttal egy igazi pasis kajával rukkol elő, ami a húsvéti asztalon is szuperül működik.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!