Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldfűszeres báránynyársak téli lencsesalátával

Adásban volt: 2016. December 8.
A recepthez tartozó videó
2016. December 8.

Hozzávalók

  • 40 dkg báránycomb
  • 20 dkg apró csiperke
  • 10 dkg ecetes gyöngyhagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 20 dkg fekete vagy beluga lencse
  • 1 szál répa
  • 1 db szárzeller
  • 1 db zellergumó
  • 1 db cukkini
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l alaplé
  • kakukkfű
  • koriander
  • 1 csokor petrezselyem
  • extraszűz-olívaolaj
  • római kömény
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 dl fehérborecet
  • harissa

Elkészítés

1. A bárányhúsról eltávolítjuk a hártyát, majd közepes kockákra vágjuk.

2. A páchoz összekeverjük a joghurtot, harissát, római köményt, egy csipet sót, egy kevés extraszűz-olívaolajat, és a megroppantott fokhagymákat. A húst beleforgatjuk a pácba, majd a hűtőben állni hagyjuk.

3. A lencsét hideg vízben feltesszük főni. Ahogy felfőtt azonnal szűrjük le, majd az alaplével felöntve tegyük vissza főni.

4. A lencsesalátához a sárgarépát, a szárzellert és a zellergumót apróra vágjuk és olívaolajon megdinszteljük, két ág kakukkfűvel ízesítve.

5. A báránynyársakhoz a cukkinit és a paprikát nagyobb darabokra kockázzuk, majd hozzáadjuk a csiperkét és a gyöngyhagymát. A keveréket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, apróra vágott petrezselymet teszünk bele, és alaposan összeforgatjuk.

6. A nyársakra felváltva felhúzzuk a húst és a zöldségeket, majd forró grillserpenyőben csíkosra sütjük őket.

7. A megdinsztelt zöldségekhez hozzáadjuk a leszűrt lencsét, majd petrezselyemmel és újhagymával fűszerezzük. Kevés alaplevet öntünk hozzá, majd borecettel, sóval, borssal ízesítjük.

8. Tálalás előtt natúr joghurtból, friss korianderből és újhagymából mártogatós szószt készítünk.

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!