Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldfűszeres báránynyársak téli lencsesalátával

Adásban volt: 2016. december 8.
A recepthez tartozó videó
2016. december 8.

Hozzávalók

  • 40 dkg báránycomb
  • 20 dkg apró csiperke
  • 10 dkg ecetes gyöngyhagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 20 dkg fekete vagy beluga lencse
  • 1 szál répa
  • 1 db szárzeller
  • 1 db zellergumó
  • 1 db cukkini
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l alaplé
  • kakukkfű
  • koriander
  • 1 csokor petrezselyem
  • extraszűz-olívaolaj
  • római kömény
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 dl fehérborecet
  • harissa

Elkészítés

1. A bárányhúsról eltávolítjuk a hártyát, majd közepes kockákra vágjuk.

2. A páchoz összekeverjük a joghurtot, harissát, római köményt, egy csipet sót, egy kevés extraszűz-olívaolajat, és a megroppantott fokhagymákat. A húst beleforgatjuk a pácba, majd a hűtőben állni hagyjuk.

3. A lencsét hideg vízben feltesszük főni. Ahogy felfőtt azonnal szűrjük le, majd az alaplével felöntve tegyük vissza főni.

4. A lencsesalátához a sárgarépát, a szárzellert és a zellergumót apróra vágjuk és olívaolajon megdinszteljük, két ág kakukkfűvel ízesítve.

5. A báránynyársakhoz a cukkinit és a paprikát nagyobb darabokra kockázzuk, majd hozzáadjuk a csiperkét és a gyöngyhagymát. A keveréket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, apróra vágott petrezselymet teszünk bele, és alaposan összeforgatjuk.

6. A nyársakra felváltva felhúzzuk a húst és a zöldségeket, majd forró grillserpenyőben csíkosra sütjük őket.

7. A megdinsztelt zöldségekhez hozzáadjuk a leszűrt lencsét, majd petrezselyemmel és újhagymával fűszerezzük. Kevés alaplevet öntünk hozzá, majd borecettel, sóval, borssal ízesítjük.

8. Tálalás előtt natúr joghurtból, friss korianderből és újhagymából mártogatós szószt készítünk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Konfitált báránycsülök grillezett zöldségekkel, ahogy Pataky Péter szereti

Konfitált báránycsülök grillezett zöldségekkel, ahogy Pataky Péter szereti

A báránycsülök az egyik nagy kedvencem, mert szaftos, cupákos, de mégsem olyan zsíros, mint egy sertéscsülök. Én az étteremnek csak magyar bárányt vásárolok, de sajnos ehhez egyelőre nem túl könnyű hozzájutni, így akinek nem sikerül az se csüggedjen, mert nagyobb áruházakban import bárányhús kapható. De ha tehetjük, akkor válasszunk magyart.
Báránysaslik és retek tzatziki

Báránysaslik és retek tzatziki

Könnyen és gyorsan elkészíthető tavaszias étel, akár a húsvéti asztalra is.
Báránycsülök, tavaszi babraguval

Báránycsülök, tavaszi babraguval

Fantasztikus, tavaszi egytálétel. Sok-sok zöldséggel, fűszernövénnyel és egy omlós bárány csülökkel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.