Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nyírségi gombócleves

Adásban volt: 2016. október 3.
A recepthez tartozó videó
2016. október 3.

Hozzávalók

  • 50 dkg borjúhús
  • 2 db répa
  • 1 db zellergumó
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db karalábé
  • 1 db karfiol
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg zöldborsó
  • 4 db héjában főtt krumpli
  • 1 tojás sárgája
  • liszt
  • egész szerecsendió
  • 4 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

1. A húst kockázzuk fel, a hagymát vágjuk apró darabokra.

2. Egy nagyobb evőkanál kacsazsírt forrósítsunk fel, dobjuk rá a hagymát, majd a húst is. Ha már szép színt kapott a hús, sózzuk, adjuk hozzá a feldarabolt gombát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a zellert, valamint 2 gerezd megroppantott fokhagymát.

3. Hagyjuk saját gőzében fedő alatt párolódni, majd öntsük fel alaplével.

4. Közben készítsük el a gombócokat. Főzzük meg egyben a burgonyát, ha kihűlt, törjük össze, adjunk hozzá egy tojássárgáját. Sózzuk és frissen őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze a masszát, majd formázzunk belőle kisebb gombócokat.

5. Amikor a leves már majdnem kész, tegyük bele a karfiolt, majd a zöldborsót. Főzzük a levesbe a gombócokat, majd öntsük bele a tejszínt, és forraljuk fel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Hideg, nyári almaleves

Hideg, nyári almaleves

A nyár a hideg gyümölcslevesek szezonja, ami almából is gyakran készül, de ebben a változatban nem fahéjjal, hanem rozmaringgal ízesítjük.
Bableves aszalt szilvával

Bableves aszalt szilvával

Németh Juci, a Budapest Bár egyik énekese, nem csak a színpadon remekel, hanem a konyhában is. Vidéki csaj lévén pedig, napi szinten látja el családját étellel-itallal. Ennek a különleges ízvilágú bablevesnek a receptje kapuvári nagymamájától való.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.