Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Magyaros Burgonyaleves

Adásban volt: 2016. szeptember 23.
A recepthez tartozó videó
2016. szeptember 23.

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 1 db zeller
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 30 dkg füstölt bordaporc
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

1. Tegyük fel főni hagymás, fokhagymás babéros vízben a bordaporcot, kb. 2-2,5 órára

2. Ha már megfőtt, tegyük bele a paprikát és paradicsomot egészben, a zellert és a krumplit kockázva, a kolbászt karikázva.

3. Ha már a zöldségek is megpuhultak, akkor elkészítjük a rántást: kacsazsírt hevítünk, 1 kanál lisztet beleteszünk, világosra pirítjuk, majd fokhagymát roppantunk és beletesszük a rántásba. A levesből két kanál lével csomómentesre keverjük és végül a leveshez adjuk.

4. Tálalásnál tehetünk rá 1 kanál tejfölt és petrezselymet.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Korianderes kukoricaleves

Korianderes kukoricaleves

"Hidegfront esetén sem kell kétségbe esni, forrón, esetleg egy kicsit több chilivel szívet-lelket melengető fogás"

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?