Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Magyaros Burgonyaleves

Adásban volt: 2016. szeptember 23.
A recepthez tartozó videó
2016. szeptember 23.

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 1 db zeller
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 30 dkg füstölt bordaporc
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

1. Tegyük fel főni hagymás, fokhagymás babéros vízben a bordaporcot, kb. 2-2,5 órára

2. Ha már megfőtt, tegyük bele a paprikát és paradicsomot egészben, a zellert és a krumplit kockázva, a kolbászt karikázva.

3. Ha már a zöldségek is megpuhultak, akkor elkészítjük a rántást: kacsazsírt hevítünk, 1 kanál lisztet beleteszünk, világosra pirítjuk, majd fokhagymát roppantunk és beletesszük a rántásba. A levesből két kanál lével csomómentesre keverjük és végül a leveshez adjuk.

4. Tálalásnál tehetünk rá 1 kanál tejfölt és petrezselymet.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Korianderes kukoricaleves

Korianderes kukoricaleves

"Hidegfront esetén sem kell kétségbe esni, forrón, esetleg egy kicsit több chilivel szívet-lelket melengető fogás"

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!