Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Sütőben sült 5 sajtos tészta

Paradicsommal, tejszínnel, bazsalikommal és 5 féle sajttal készül, ráadásul pillanatok alatt.
2016. October 18.

Hozzávalók

  • 2 csésze tejszín
  • 1 csésze hámozott konzerv paradicsomból készült sűrű püré
  • ½ csésze frissen reszelt parmezán
  • ½ csésze durvára reszelt Fortina sajt
  • ¼ csésze összemorzsolt Gorgonzola sajt
  • 2 evőkanál ricotta
  • 115g vékonyra szeletelt mozzarella
  • ¾ teáskanál só
  • 6 levél friss bazsalikom, durvára vágva
  • 450g penne rigate tészta
  • 4 evőkanál sózatlan vaj, vékony szeletekre vágva

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 260 fokra.

2. Forraljunk fel egy lábos sós vizet.

3. Egy keverőtálban a tészta és a vaj kivételével alaposan keverjük össze az összes hozzávalót.

4. Dobjuk a tésztát a forrásban lévő vízbe, és főzzük 4 percig. Szűrjük le, és adjuk a keverőtálban összekevert többi hozzávalóhoz.

5. Osszuk el a tésztát kisebb vagy nagyobb sütőtálak között, és tegyük rájuk a vajszeleteket. Tegyük a sütőbe, és süssük, amíg a teteje megbarnul, 7-10 percig.

 

Forrás: food52.com

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!