Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

4 sajtos angyalhaj tészta

2017. január 9.

Hozzávalók


  • 450 g angyalhaj tészta vagy spagetti
  • 1 evőkanál sózatlan vaj
  • 1 csésze főzőtejszín
  • 1 csésze reszelt Cheddar sajt
  • 1 csésze reszelt Fontina sajt
  • 1 csésze reszelt Gruyere sajt
  • 1 csésze reszelt Pecorino sajt
  • frissen őrölt bors
  • ¼ csésze apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

Egy nagy lábosban (8 literes) forraljunk fel sós vizet. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson szereplő instrukciók szerint, majd 1 csészényi főzővizet tegyünk félre.

Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és keverjük össze a tejszínnel. Lassan forraljuk fel, majd adjuk hozzá a sajtokat és ½ teáskanál frissen őrölt borsot. Vegyük vissza a hőfokot, és keverjük, amíg teljesen el nem keveredik.

Szűrjük le a tésztát, és óvatosan forgassuk bele a szószba, hogy minden szálra jusson belőle. Adjuk hozzá a petrezselymet. Ha a szósz túl sűrű, adjuk hozzá a tészta főzővizéből, amíg a nekünk tetsző állagot el nem érjük. Azonnal tálaljuk.

 

 

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sonkás sajttekercs

Sonkás sajttekercs

Ez a sajttekercs nálunk hagyományos családi étel így télvíz idején, igazából nem is értem, hogy más évszakokban miért nem kerül elő. Pedig elkészíteni sem nagyon komplikált.
Ezért jó, ha naponta eszünk sajtot

Ezért jó, ha naponta eszünk sajtot

Akinek magas a vérnyomása, ezt érdemes elolvasnia
Könnyű és gyors vendégváró: Spenótos-sajtos kockák

Könnyű és gyors vendégváró: Spenótos-sajtos kockák

A leveles tészta az egyik legjobb a szilveszteri házibulikra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.