Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sonkás sajttekercs

Ez a sajttekercs nálunk hagyományos családi étel így télvíz idején, igazából nem is értem, hogy más évszakokban miért nem kerül elő. Pedig elkészíteni sem nagyon komplikált.
2017. január 7.

Ugyanolyan finom, mint amilyen nehéz étel, ha valaki nem bír magával, könnyen járhat úgy, mint az a kedves ismerősöm, aki az ajánlott adag többszörösének elfogyasztása után a karácsony előtti ablakmosást kénytelen volt másra bízni. A sajttekerccsel elégedett volt, az ablakmosás eredményével nem annyira.

 

Hozzávalók

  • 40 dkg edami vagy gouda sajt
  • 10 dkg kockasajt
  • 10 dkg vaj
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 20 dkg sonka, vékony szeletekben

Elkészítés

1. A sajtot egy lábosba helyezem hideg vízben, és a tűzhelyen a lehető legtakarékosabb lángon elkezdem melegíteni.

2. Az apróra vágott lilahagymát, a vajat és kockasajtot összekeverem.

3. Időnként ellenőrzöm a sajtot, hogy mennyire puhult meg, és ha már plasztikus halmazállapotú, akkor kiemelem a vízből és a nyújtódeszkára helyezem.

4. Egy sodrófa segítségével nagyjából 2-3 mm vastagságúra nyújtom. Egyenletesen megkenem a lilahagymás-vajas krémmel, és ráfektetem a sonkaszeleteket.

5. Ezután szépen (már ami tőlem telik) feltekerem, és szorosan alufóliába csavarom, majd hagyom kihűlni.

6. Fél centis szeletekre vágva tálalom.

20161227_194248

3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Topár Gábor

Topár Gábor receptje

Szerkesztőink kedvencei

Így készítsd a legjobb krémsajtos frostingot

Így készítsd a legjobb krémsajtos frostingot

Alap topping, amely jó muffinra, aprókekszre, mézeskalácsra...

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?