Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olasz sajt fondü

Adásban volt: 2016. December 13.
A recepthez tartozó videó
2016. December 13.

Hozzávalók

  • 20 dkg friss asiago sajt
  • 10 dkg érlelt asiago sajt
  • 5 dkg parmeggiano reggiano
  • 10 dkg gorgonzola
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 ek. liszt
  • kevés szerecsendió
  • 1 kg fehér cipó

Elkészítés

1. Az asiago és parmezán sajtoknak levágjuk a száraz szélét, majd lereszeljük egy nagyobb keverőtálba. A sajtok széléből egy óra alatt alaplevet főzünk egy kisebb edényben, amit rizottók, sajtos ételek elkészítéséhez is használhatunk.

2. A sajtokat összekeverjük a liszttel, a serpenyőbe tesszük, ráöntjük a fehérbort, majd lassú tűzön, kb. 50 fokon folyamatosan kevergetve olvasztani kezdjük.

3. Amikor egynemű masszává válik kevés szerecsendiót reszelünk hozzá. A kenyérből kockákat vágunk, amiket nyársra tűzve belemárthatunk a fondübe.

4. A gorgonzolát csak a legvégén tesszük bele, és szép lassan beleolvasztjuk a fondübe. Ha túl sűrűnek találjuk, a sajtos alaplével felönthetjük.

Az olasz sajtokról bővebben itt írtunk. 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!