Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olasz sajt fondü

Adásban volt: 2016. december 13.
A recepthez tartozó videó
2016. december 13.

Hozzávalók

  • 20 dkg friss asiago sajt
  • 10 dkg érlelt asiago sajt
  • 5 dkg parmeggiano reggiano
  • 10 dkg gorgonzola
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 ek. liszt
  • kevés szerecsendió
  • 1 kg fehér cipó

Elkészítés

1. Az asiago és parmezán sajtoknak levágjuk a száraz szélét, majd lereszeljük egy nagyobb keverőtálba. A sajtok széléből egy óra alatt alaplevet főzünk egy kisebb edényben, amit rizottók, sajtos ételek elkészítéséhez is használhatunk.

2. A sajtokat összekeverjük a liszttel, a serpenyőbe tesszük, ráöntjük a fehérbort, majd lassú tűzön, kb. 50 fokon folyamatosan kevergetve olvasztani kezdjük.

3. Amikor egynemű masszává válik kevés szerecsendiót reszelünk hozzá. A kenyérből kockákat vágunk, amiket nyársra tűzve belemárthatunk a fondübe.

4. A gorgonzolát csak a legvégén tesszük bele, és szép lassan beleolvasztjuk a fondübe. Ha túl sűrűnek találjuk, a sajtos alaplével felönthetjük.

Az olasz sajtokról bővebben itt írtunk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sonkás-cheddar sajtos gofri

Sonkás-cheddar sajtos gofri

Sonka és sajt, ezúttal két gofri között
Minimál fondue

Minimál fondue

Egy hideg estén a legjobb választás egy gyors, tápláló, folyósan melengető sajtfondue. A hangsúly most a gyorson van, amíg kockázzuk a kenyeret és az almát el is készül a mártogatós. Ráadásul még mosogatni sem kell utána.
Szardellás fondue (Bagna cauda)

Szardellás fondue (Bagna cauda)

Egészséges téli vendégváró mártogatós nem több, mint 5 perc alatt. Sok-sok nyers zöldséggel csajos estékre a legbiztosabb befutó.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.