Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lassan sült, omlós ázsiai oldalas

Egy spontán rohanós páckísérlet és a kényszerű hosszú sütés (a kezdet és a vég között el kellett mennem otthonról) eredményeképpen született meg ez az igen jól sikerült sült.
2016. október 19.

Hozzávalók

  • 2 nagy szép, húsos, egész oldalas
  • 1dl olívaolaj
  • 2ek só
  • 2ek szezámolaj
  • 2ek rizsecet
  • 2ek szójaszósz
  • 2ek frissen pirított egész koriandermag
  • 2cm friss gyömbér

Elkészítés

Anyukám fokhagymás oldalasa 40 évig uralta nálam a trónt… Egy alkalmi otthoni fiús névnapozás a távollétemben, amire persze én készítettem a vendégvárókat, egy spontán rohanós páckísérlet és a kényszerű hosszú sütés (a kezdet és a vég között el kellett mennem otthonról) eredményeképpen született meg az alábbi sült, amit ezúttal már tudatosan készítettem el az előzőek nyomán, hogy én is meg tudjam kóstolni. T.i. a színházból hazatérve a fiúbuli közepébe csöppenvén az enyhén előrehaladott állapotban lévő srácok azzal fogadtak: “Minen naonfiom volt, dea zoldalaaaaas… nnnna… az messsssze vittea… vittea… a príííímet.”

bezzegh-eva-4

1. Az oldalasokat egy jól záródó műanyag dobozba behajtom az oldalukra állítva.

2. A pác hozzávalóit egy erre alkalmas zárható pohárban összerázom, és az oldalasokra öntöm.

3. Rájuk zárom a doboz fedelét, az oldalasokat a páccal szintén alaposan összerázom, és hűtőbe teszem legalább 2 napra, alkalmanként alaposan megsékelve a doboz tartalmát. 

4. A sütés napján az oldalasokat egy tepsire teszem egymás mellé, majd 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 20 percre.

5. A 20 perc elteltével a hőt visszaveszem 140 fokra, és a húst további 2 és fél órán át sütöm félóránként locsolgatva a kisült pecsenyelével.

6. Végül újra felveszem a sütő hőmérsékletét 200 fokra,  így pirítom még  10 percig a húsokat.

7. Szeletelés előtt hagyom kb. negyedórát pihenni, majd bármilyen kívánt körettel kínálom.

8. Ha forrón, akkor isteni hozzá a vele sült gyökérzöldség, a kapros tökfőzelék, egy kínai kelsaláta édesköménnyel, korianderzölddel, szójás-gyömbéres öntettel, stb. (Jelen esetben egy kápia paprikás gyömbéres csicsókapürét tálaltam a hús mellé.)

9. Ha pedig hidegen, akkor zöld- vagy zöldségsalátára, például nyers kapros-olajas töksalátára tépkedem az omlós húst.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Bezzegh Éva

Bezzegh Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kínai sült oldalas

Kínai sült oldalas

Ez a ropogósra sült oldalas mézes, gyömbéres, fokhagymás paradicsomos pácban készül, és nem lehet elég sokat készíteni belőle.
Palócos sült oldalas

Palócos sült oldalas

Az egyik legjobb dolog, ami egy oldalassal történhet: palócosan, zöldbabbal, paradicsommal és fokhagymával omlósra párolódik. Újabb darab F. Nagy Angéla legsikeresebb receptjei közül.
Sült oldalas sütőtökkel

Sült oldalas sütőtökkel

Szinte szégyellem receptnek hívni, inkább praktika vagy ötlet, de én titkon áldásnak hívom az időtakarékossága miatt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.