Krémes spenótos-krumplis tészta
… Ami persze nagyon finom, de néha jó újítani! Krémsajt, bébispenót, burgonya került a tésztához, a tetejére pedig ropogós bacont szórtam.
Hozzávalók
4 személyre- 40 dkg burgonya (főzni való)
- só
- 25 dkg rövidmetélt
- 20 dkg tejszínes krémsajt
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg baconcsík vagy kockázott bacon
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg bébispenót
- őrölt fekete bors
- reszelt szerecsendió
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. A rövidmetéltet lobogó, enyhén sós vízben szintén megfőzzük, majd mindkettőt leszűrjük. Amikor a metélt már nem teljesen forró, összekeverjük a krémsajttal.
Közben az olajat felhevítjük egy nagy serpenyőben. Rátesszük a kis kockákra vágott bacont, és ropogósra sütjük rajta. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük, melegen tartjuk. A helyére reszeljük a megpucolt fokhagymát, majd hozzáadjuk a megmosott, felcsíkozott bébispenótot. Addig sütjük, amíg a levelek összeesnek, majd összeforgatjuk a burgonyakockákkal, sóval, borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Végül belekeverjük a krémsajtos tésztát is.
Tálaláskor a tészta tetejét megszórjuk a félretett baconnel.
Ezt a receptet is próbáld ki: