Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mogyoróvajas datolyagolyók

Hozzáadott cukor nélkül készült nasi kirándulásra vagy suliba.
2022. August 23.

Hétvégi kirándulásra vagy a suliba is tökéletes nassolnivaló lesz ez a finom golyó, amiben a diót nyugodtan kicserélheted mogyoróra vagy épp mandulára. 

Hozzávalók

kb. 15 darabhoz
  • 15 dkg aszalt, magozott datolya
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg zabpehely
  • 8 dkg mogyoróvaj
  • kókuszreszelék (kb. 3-3,5 dkg + a hempergetéshez)

Elkészítés

 

A kimagozott datolyát hőálló tálba szórjuk, felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, amennyi ellepi, majd hagyjuk megpuhulni. Ezután jól kinyomkodjuk. 

Késes aprítóba tesszük a datolyát, a diót, a zabpelyhet és a mogyoróvajat, és 2-3 evőkanál vízzel összetörjük. Nem szükséges teljesen homogénre, maradjon egy kissé darabos! Puhább állagú masszát kell kapnunk. 

A masszát keverőtálba tesszük, és apránként annyi kókuszreszeléket adunk hozzá, hogy nem túl kemény, de formázható állagot kapjunk (ha több víz maradt a datolyában, a kókusz mennyiségét is növeljük). Golyókat formázunk belőle, és kókuszreszelékbe hempergetjük. Hűvös helyen tároljuk. 

 

Még egy kis mogyoróvaj: 

Almás-mogyoróvajas banánkenyér

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Krémes spenótos-krumplis tészta

Krémes spenótos-krumplis tészta

Ez most nem a hagyományos krumplis tészta!
Vöröslencsés lasagne

Vöröslencsés lasagne

Cukkinivel és répával, húsmentesen
Tepsis almás palacsinta

Tepsis almás palacsinta

Süsd meg sütőben a palacsintatésztát!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!