Fetás-gombás omlett
Annyiképpen készíthetünk omlettet! Hússal, hús nélkül, tejjel, tejföllel, esetleg tejszínnel felturbózva, zöldségekkel, salátával töltve… Legyen a mai gombás!
Hozzávalók
4 személyre- 15 dkg csiperkegomba
- 2 evőkanál olaj
- 8 db tojás
- 1 dl tej
- só, őrölt fekete bors
- petrezselyemzöld
- 10 dkg feta sajt
- ketchup
Elkészítés
A csiperkegombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben (a legegyszerűbb felezve az alapanyagokat két omlettet sütni egy nagyobb serpenyőben), rádobjuk a gombaszeleteket, és erős lángon átpirítjuk. A tojásokat felverjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, majd a gombára öntjük. Lassú tűzön, lefedve átsütjük.
Még forrón megszórjuk az omlettet felaprított petrezselyemzölddel és a morzsolt fetával. Ketchuppel tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki reggelire: