Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fetás-gombás omlett

Van plusz 10 perced reggel? Akkor dobj össze egy fehérjedús omlettet!
2022. October 4.

Annyiképpen készíthetünk omlettet! Hússal, hús nélkül, tejjel, tejföllel, esetleg tejszínnel felturbózva, zöldségekkel, salátával töltve… Legyen a mai gombás! 

Hozzávalók

4 személyre
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 evőkanál olaj
  • 8 db tojás
  • 1 dl tej
  • só, őrölt fekete bors
  • petrezselyemzöld
  • 10 dkg feta sajt
  • ketchup

Elkészítés

 

A csiperkegombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben (a legegyszerűbb felezve az alapanyagokat két omlettet sütni egy nagyobb serpenyőben), rádobjuk a gombaszeleteket, és erős lángon átpirítjuk. A tojásokat felverjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, majd a gombára öntjük. Lassú tűzön, lefedve átsütjük. 

Még forrón megszórjuk az omlettet felaprított petrezselyemzölddel és a morzsolt fetával. Ketchuppel tálaljuk. 

 

Ezt a receptet is próbáld ki reggelire: 

Cottage cheese lepénykék

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vegán reggeli mákos zabkása

Vegán reggeli mákos zabkása

Az ősz beköszöntével jól fog esni ez a melengető reggeli! 
Burgonyás-tejszínes borsókrémleves

Burgonyás-tejszínes borsókrémleves

Lassan itt a meleg levesek ideje!
Almás-őszibarackos morzsasüti

Almás-őszibarackos morzsasüti

Vegyes szezonális gyümölcsökkel – amit épp találsz a hűtődben.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!