Almás-őszibarackos morzsasüti
A morzsasüti – vagy crumble – igazán hálás desszert. Benézel a hűtődbe és a kamrádba, előszeded az akár túlérett maradék gyümölcsöket, összevágod, ízesíted, majd készítesz egy villámgyors, tojásmentes morzsát, rászórod és már mehet is a sütőbe.
Hozzávalók
4-6 adaghoz- A gyümölcsös réteghez:
- 4 db érett őszibarack
- 2 db nagyobb méretű alma
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 2-3 evőkanál nádcukor
- 1 csapott teáskanál fahéj
- 2-3 cm friss gyömbér lereszelve
- A morzsához:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zabpehely
- 8 dkg nádcukor
Elkészítés
A barackokat és az almákat megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk. Kiterítjük egy közepes méretű sütőtál aljában, összekeverjük a keményítővel, a nádcukorral, a fahéjjal és a gyömbérrel.
A vajat megolvasztjuk, közben egy tálban összekeverjük a lisztet, a zabpelyhet és a cukrot. Ráöntjük a vajat, fakanállal addig keverjük, amíg morzsás állagot kapunk. A gyümölcsös rétegre szórjuk, elegyengetjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük. Langyosan a legfinomabb!
Ezt a receptet is próbáld ki: