• Receptek 20
  • Magazin 2
  • Videók 1
  • Arcok 1
Kapros, paradicsomos cukkinifőzelék

Kapros, paradicsomos cukkinifőzelék

Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de a kapor és a paradicsom tényleg illenek egymáshoz. Az érett paradicsom édes savassága és a kapor jellegzetes, megosztó íze nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az amúgy unalmas cukkinit egyenesen a mennyekbe repítsenek. Egy nagyon gyors és egyszerű főzelék, ami a nyári melegben az egyik legjobb frissítő fogás lehet.
Sültkarfiol főzelék spenóttal

Sültkarfiol főzelék spenóttal

Ha létezik főzelékvarázslat, akkor a sültkarfiolos kiadás mindenképpen az! Pláne, hogy egy kis spenótlevél, tejszín és curry is kerül bele. Ízjáték és garantált siker a konyhában.
Sült paprikás burgonyafőzelék mentás húsgolyóval

Sült paprikás burgonyafőzelék mentás húsgolyóval

Mentőötletnek sem rossz a sült paprikás burgonyafőzelék, hiszen szinte minden hozzávalójára szoktunk gondolni, csak nem biztos, hogy ebben az összefüggésben.
Tejszínes mángoldfőzelék

Tejszínes mángoldfőzelék

Mángoldot szerencsére már egyre több helyen kaphatunk, ennek ellenére sokan mégsem tudják, mihez kezdjenek vele. Főzhetünk belőle krémlevest, tölthetjük úgy, mint a káposztát, vagy akár a spenóthoz és a sóskához hasonlóan főzeléket is készíthetünk belőle. Íze kicsit kesernyés, enyhén földes ízű, ezért érdemes felhasználás előtt rövid ideig forrázni.
Curry-s kókusztejes krumplifőzelék

Curry-s kókusztejes krumplifőzelék

Egzotikusra hangolt krumplifőzelék, céklatócsnival és friss korianderrel. Ezt a gyerekek is szeretni fogják!
Mustáros, petrezselymes krumplifőzelék

Mustáros, petrezselymes krumplifőzelék

Ha reggel úgy ébredünk, hogy ebédre mindenképpen főzeléket szeretnénk enni, a hűtőben pedig csak rókagomba és dijoni mustár van, akkor sem kell búslakodnunk. Szatmári Ferinek, a főzelékesnek erre is van egy őrületesen jó receptje: csak bemustározzuk a krumplifőzeléket, petrezselyemmel ízesítjük és pirított gombával megszórjuk a tetejét. Szenzációs!
Roppanós paradicsomos zellerfőzelék

Roppanós paradicsomos zellerfőzelék

Tudom, hogy a zeller nem az a tipikus főzelékféle. És azt is tudom, hogy sokan nem is igazán kedvelik. Én mégis arra biztatnék mindenkit, hogy adjanak neki egy esélyt, hiszen megérdemli. Ez a főzelék önmagában is finom, de egy szaftos, omlós hússzelettel az igazi.
Paradicsomos, tárkonyos tökfőzelék

Paradicsomos, tárkonyos tökfőzelék

Ha tökfőzelék, akkor kapor. Ha kapor, akkor csak frissen és nagy mennyiségben használva. Olyan ez a két dolog, mint a borsó meg a héja. Mindig együtt járnak. Ebben a változatban nincsen kapor, viszont friss tárkony annál több. A piros színt pedig nem a paprika, hanem a paradicsomlé szolgáltatja. Teremtsünk új divatot!
Citromos fehérspárga főzelék

Citromos fehérspárga főzelék

Ha fehér spárgát főzünk, akkor egy dolgot mindenképpen meg kell tennünk. Az összes spárgaszárat egyenként, vékonyan meg kell hámoznunk egy éles zöldségpucolóval. Ezt a lépést nem érdemes elcsalni, különben élvezhetetlenné válik az ételünk. Enyhén kesernyés ízét egy kis cukorral ellensúlyozzuk, a citrommal és a tejföllel pikánsságot, a sok-sok petrezselyemmel pedig extra frissességet adunk a főzeléknek. Íme egy szuper spárgás recept Szatmári Feritől, a Főzelékestől.
Villámgyors, kurkumás zöldspárgafőzelék

Villámgyors, kurkumás zöldspárgafőzelék

A friss zöld spárga annyira gyorsan megfőzhető, hogy nem érdemes túlbonyolítani a belőle készült ételeket. A kurkuma szép színt, a tejszín és a vaj kellemes krémességet ad ennek a gyorsan elkészíthető változatnak.