• Receptek 88
  • Magazin 16
  • Videók 3
  • Praktikák 1
Mert inni kell!

Mert inni kell!

A magazinok, óriásplakátok, televíziós reklámblokkok tele vannak ilyenkor nyáron a gusztusosan megfotózott, harmatcseppektől csillanó üdítős és sörös üvegeket bemutató reklámokkal. A strandok és egyéb standok óriásit kaszálnak a szezonban a jégbe hűtött italok eladásából, dübörög a kassza! Mi ezzel a baj? Számszakilag semmi. Meg hát , ugye, hűs is, jeges is, jól is esik. Fejben. Ja. De mit mond a testünk?
10 gyümölccsel turbózott, nyári saláta

10 gyümölccsel turbózott, nyári saláta

A saláta szó hallatán neked is csak egy hatalmas tál, unalmas zöld levél ugrik be? Itt az idő, hogy újraértelmezd a saláta szót, turbózd fel gyümölcsökkel
A tökéletes főtt tojás titka

A tökéletes főtt tojás titka

A világ egyik leghíresebb szakácsa megmutatja hogyan készül a tökéletes főtt tojás. A Guardianben megtaláltuk, elolvastuk és úgy döntöttük, meg is osztjuk Heston Blumenthal módszerét.
Hogyan hasznosítsuk a húsvétról megmaradt sonkát?

Hogyan hasznosítsuk a húsvétról megmaradt sonkát?

A sonka nem olcsó mulatság, és jobbára azt is megtanultuk anyánktól, nagyanyánktól, hogy ételt márpedig ki nem dobunk, úgyhogy nézzük, hogyan hasznosíthatjuk az ünnep elmúltával a húsvéti asztal elmaradhatatlan és ikonikus szereplőjét, a sonkát.
A legjobb megoldások locsolóknak

A legjobb megoldások locsolóknak

Megszoktuk már, hogy ünnepek közeledtével sokkal többet tartózkodunk a konyhában, sütünk, főzünk, készülődünk. De vajon ennek feltétlenül így kell lennie? Muszáj fél napokat főzéssel tölteni, ahelyett, hogy élveznénk a családi programokat? A válasz: nem, nem muszáj, hogy így legyen. Jöjjön néhány ötlet, hogyan valósítsuk ezt meg? Még mentsük a menthetőt, van legalább másfél napunk ;)
Izgalmas napok kaláccsal

Izgalmas napok kaláccsal

Nincsen húsvét kalács nélkül. Megdönthetetlen hagyomány, hogy a sós sonkához édeskés kalácsot eszik a magyar, és ez így van jól.
A húsvéti, varázslatos 5-ös

A húsvéti, varázslatos 5-ös

A sonka olyan becsületbeli ügy, mint a bejgli. Ha rákérdezünk, biztos kész családtörténelem lesz a válasz, ki és miért úgy készíti. A magunk részéről összegyűjtöttük a legfinomabb falatokat!
Feldobjuk: fehér, leesik: sárga - a titokzatos tojás

Feldobjuk: fehér, leesik: sárga - a titokzatos tojás

Sonkalében? Hagymalevélben? Főzve? - megannyi kérdés a tojás körül.
Húsvéti gasztroprogramok országszerte

Húsvéti gasztroprogramok országszerte

A tavaszi szünet jó alkalom arra, hogy finom ételek mellett egy kis időt együtt tölthessen a család. Mi most három ilyen programot ajánlunk azoknak, akik szeretnének szórakozni, kikapcsolódni a Húsvéti ünnepek alatt.
5 édes finomság húsvétra

5 édes finomság húsvétra

Ha már megrendeltük a sonkát, és a friss tojások beszerzési helyét is fixáltuk, ideje a süteményre koncentrálni. Hiszen milyen is lenne a húsvét kalács nélkül? Mi most összegyűjtöttük a legjobb recepteket, amivel az ünnepi kalács még változatosabb lehet.