• Receptek 67
  • Magazin 7
  • Videók 3
Rendhagyó szezonális desszert: Leveles tésztában sült körte

Rendhagyó szezonális desszert: Leveles tésztában sült körte

Nem annyira egyszerű, mint a Tarte Tatin, de nem sokkal bonyolultabb, viszont sokkal komplexebb ízű desszert, hiszen a körtét először borban, fűszerek társaságában pároljuk meg, és csak aztán megy a sütőbe egy adag leveles tésztába csavarva.
Körteleves tejberizsgombóccal

Körteleves tejberizsgombóccal

Egy igazán őszies hangulatú finom gyümölcsös krémleves, ami tejberizsgombóccal tálalva szinte egy desszerttel is felér.
Pofonegyszerű és ízletes: körte sósan

Pofonegyszerű és ízletes: körte sósan

Gorgonzolával töltött körte
Fél óra és kész a finom diós, gyümölcsös morzsasüti

Fél óra és kész a finom diós, gyümölcsös morzsasüti

Ősszel nagyon szeretem megpakolni a kosaram édes, szaftos gyümölcsökkel, ezek a legtöbb esetben morzsasütiben végzik nálam. A morzsás réteget szinte minden alkalommal variálom kedvem szerint: kókusszal, zabbal, zabkorpával is szoktam készíteni. Most egyszerűen a liszt egy részét finomra őrölt dióval helyettesítettem, hogy még ősziesebb legyen a desszertem.
Körtés csokis Charlotte torta

Körtés csokis Charlotte torta

Tökéletes desszert a hétvégére
Pihe-puha és illatos ez a körtés-kókuszos süti!

Pihe-puha és illatos ez a körtés-kókuszos süti!

Egyetek ősszel minél több szezonális gyümölcsöt! Édesek, lédúsak és nagyon-nagyon finomak. Csak úgy magában, salátában, köretként, és persze néha csempésszétek süteménybe! Ebben a receptben a liszt egy részét kókuszreszelékre cseréltem.
Az ősz legjava egy különlegesen finom szendvicsben: Körtés-ruccolás melegszendvics

Az ősz legjava egy különlegesen finom szendvicsben: Körtés-ruccolás melegszendvics

A lédús körtét karakteres olvadt sajt teszi ellenállhatatlanná, a dió pedig tökéletesen egészíti ki az élményt...
Omlós pitetészta csupa egészséges alapanyagból: Körtés-fügés galette

Omlós pitetészta csupa egészséges alapanyagból: Körtés-fügés galette

A galette –avagy francia pite – egy ezerarcú sütemény, hiszen gyakorlatilag bármilyen töltelékkel tökéletes, évszaknak megfelelő alapanyagokkal, sósan és édesen is. Az omlós pitetésztát csupa egészséges alapanyagból készítettem, a krémsajtos alapra pedig ezúttal az ősszel szinte bárhol fellelhető füge és körte került.