Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Körtés-csokoládés koszorú

A puhább, netán túlérett körtéknek sütiben a helyük!
2020. szeptember 30.

Őszi gyümölcsünk a körte, amelyet – ha jó puha és zamatos – bátran becsempészhetjük a sütemények tésztájába is, így nem kell megválnunk a kicsit túlérett vagy már puhább daraboktól sem. Csokoládéval az igazi!

Hozzávalók

egy koszorúhoz
  • 3 db érett, közepes méretű körte
  • 3 db egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg fehér liszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 tasak sütőpor
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

 

A körtéket pucolás után egy tálban villával vagy botmixerrel lepépesítem, félreteszem. Kimérem és átszitálom a lisztet, hozzáadom az átszitált kakaóport és a sütőport. Ezt is félreteszem. Felaprítom a csokit. Most előveszek egy nagy tálat, amiben az egészet majd összekeverem. Ebben a tálban a 3 darab szobahőmérsékletű tojást a 10 dkg cukorral kikeverem, majd hozzáadagolom a puha vajat. Hozzáadom a pépesített körtét. Ezután jön a szárazanyag, a kakaós, sütőporos liszt. Amikor géppel teljesen csomómentesre kidolgoztam, finoman beleforgatom a csokoládédarabokat, és kivajazott kuglóf formába öntöm. 

180 °C-ra előmelegített sütőben sütöm meg. Kb. 40 perc, de ez függ a sütőforma méretétől is. Tűpróbával ellenőrzöm, mielőtt kiveszem a sütőből. Tortarácson hagyom kihűlni.

Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Spenótos-sajtos rúd

Spenótos-sajtos rúd

Spenót, túró és sajt – ellenállhatatlan trió!
Zsályás újburgonya citromos csirkemellcsíkokkal

Zsályás újburgonya citromos csirkemellcsíkokkal

Zsálya és citrom – együtt igazán ütős páros!
Chilis mascarponéval töltött cukkini lepcsánka

Chilis mascarponéval töltött cukkini lepcsánka

Dobd fel a lepcsánkát különleges ízesítéssel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?