Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Chilis mascarponéval töltött cukkini lepcsánka

Dobd fel a lepcsánkát különleges ízesítéssel!
2020. június 29.

A lepcsánkát millió módon elkészíthetjük, vannak a klasszikusabb magyaros ízvilágúak, de el is kalandozhatunk kicsit más alapanyagok felé. Ebben a verzióban a töltelék az, ami újdonság, a csípős chili és a friss lime héja különleges karaktert ad az ételnek.

Hozzávalók

4 személyre
  • A lepcsánkához:
  • kb. 30 dkg-os zsengébb cukkini
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 tojás

  • fél teáskanál kalonji / fekete hagymamag (elhagyható, ha nincs)
  • A töltelékhez és a mártogatóshoz:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 lime lereszelt héja
  • 1 friss piros chilipaprika
  • csipet só

Elkészítés

 

Egy nagy tálba reszelem a cukkinit, ráteszem a csipet sót, átkeverem. Nem öntöm le róla a cukkini levét, mert azt szeretném, hogy amikor a lisztet hozzákeverem, akkor palacsintatészta jellege legyen, hisz sütés után szeretném felcsavarni. Tehát sózás után hozzáadom a tojást, a lisztet és a kalonji magot. Ha nincs kalonji, helyette egy kevés fekete borsot is adhatunk hozzá. Ugyan más ízvilág, de az összképen nem ront. Alaposan átkeverem, és félreteszem pár percre.

A mascarponét csipet sóval kikeverem, belereszelem az alaposan megmosott lime héját, és hozzáadom a felaprított chilipaprikát. 

Egy tapadásmentes serpenyőben nagyon kevés zsiradékon kisütöm a lepcsánkákat. Először átkeverem a masszát, aztán egy evőkanányit teszek a serpenyőre, és elegyengetem rajta vékony, hosszúkás formájúra a lepcsánkát úgy, hogy majd fel tudjam tekerni. Kisütöm az összeset, kb. 10 db lesz.

Amikor kész és egy kicsit kihűlt, megkenem a fűszeres mascarponéval, majd felcsavarom. A kimaradt mascarpone jó lesz még mellé mártogatósnak, ha nagyon tömör, egy kis tejszínnel lehet hígítani.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mángolddal töltött galette

Mángolddal töltött galette

Szezonja van! A mángold nemcsak köret, hanem sós sütemény tölteléke is lehet.
Hideg eperkrémleves bazsalikomos túrógombóccal

Hideg eperkrémleves bazsalikomos túrógombóccal

A legfinomabb előétel az év első grillpartyjára.
Pakóra, az indiai bundázott zöldség

Pakóra, az indiai bundázott zöldség

Gluténmentesen is bundázhatsz, Gócs Ági megmutatja, hogyan.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!