Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Chilis mascarponéval töltött cukkini lepcsánka

Dobd fel a lepcsánkát különleges ízesítéssel!
2020. június 29.

A lepcsánkát millió módon elkészíthetjük, vannak a klasszikusabb magyaros ízvilágúak, de el is kalandozhatunk kicsit más alapanyagok felé. Ebben a verzióban a töltelék az, ami újdonság, a csípős chili és a friss lime héja különleges karaktert ad az ételnek.

Hozzávalók

4 személyre
  • A lepcsánkához:
  • kb. 30 dkg-os zsengébb cukkini
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 tojás

  • fél teáskanál kalonji / fekete hagymamag (elhagyható, ha nincs)
  • A töltelékhez és a mártogatóshoz:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 lime lereszelt héja
  • 1 friss piros chilipaprika
  • csipet só

Elkészítés

 

Egy nagy tálba reszelem a cukkinit, ráteszem a csipet sót, átkeverem. Nem öntöm le róla a cukkini levét, mert azt szeretném, hogy amikor a lisztet hozzákeverem, akkor palacsintatészta jellege legyen, hisz sütés után szeretném felcsavarni. Tehát sózás után hozzáadom a tojást, a lisztet és a kalonji magot. Ha nincs kalonji, helyette egy kevés fekete borsot is adhatunk hozzá. Ugyan más ízvilág, de az összképen nem ront. Alaposan átkeverem, és félreteszem pár percre.

A mascarponét csipet sóval kikeverem, belereszelem az alaposan megmosott lime héját, és hozzáadom a felaprított chilipaprikát. 

Egy tapadásmentes serpenyőben nagyon kevés zsiradékon kisütöm a lepcsánkákat. Először átkeverem a masszát, aztán egy evőkanányit teszek a serpenyőre, és elegyengetem rajta vékony, hosszúkás formájúra a lepcsánkát úgy, hogy majd fel tudjam tekerni. Kisütöm az összeset, kb. 10 db lesz.

Amikor kész és egy kicsit kihűlt, megkenem a fűszeres mascarponéval, majd felcsavarom. A kimaradt mascarpone jó lesz még mellé mártogatósnak, ha nagyon tömör, egy kis tejszínnel lehet hígítani.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mángolddal töltött galette

Mángolddal töltött galette

Szezonja van! A mángold nemcsak köret, hanem sós sütemény tölteléke is lehet.
Hideg eperkrémleves bazsalikomos túrógombóccal

Hideg eperkrémleves bazsalikomos túrógombóccal

A legfinomabb előétel az év első grillpartyjára.
Pakóra, az indiai bundázott zöldség

Pakóra, az indiai bundázott zöldség

Gluténmentesen is bundázhatsz, Gócs Ági megmutatja, hogyan.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?