Édesburgonya enchiladas

Édesburgonya enchiladas

A népszerű mexikói tortilla ételben az a jó, hogy könnyedén a saját ízlésünkre szabhatjuk. Jelen esetben a fűszeres-fahéjas ízvilághoz kiválóan passzoló édesburgonyával tettem különlegessé a tölteléket.
Nyári polenta

Nyári polenta

Sárát megihlették a friss, lédús paradicsomok és elhozott nekünk egy könnyen elkészíthető polentát.
Sajtos pljeskavica Ammerländer Trappista sajttal

Sajtos pljeskavica Ammerländer Trappista sajttal

Nincs kerti parti fűszeres, grillen sült húspogácsák nélkül. Ezúttal azonban ne a jól megszokott amerikai hamburger receptünkhöz nyúljunk, inkább látogassunk el képzeletben déli szomszédainkhoz Szerbiába, és dobjunk a grillrácsra pár fűszeres, sajttal töltött pljeskavicát!
Minestrone

Minestrone

Ebből a levesből kicsordul a zöldség, így ideális az Edd meg a zöldséget! napra.
Házi májkrémvariációk

Házi májkrémvariációk

Hogy mennyire sokoldalú a májkrém? Minimum ennyire.
Kolbászos-rizses cukkinihajók Ammerländer Edámi sajttal

Kolbászos-rizses cukkinihajók Ammerländer Edámi sajttal

Roppanós sült zöldség, ízletes töltelék, majd az egészet megkoronázandó: ráolvadt-rápirult sajt! Nem kell Kolumbusznak lenni ahhoz, hogy egy ilyen hajóval új felfedezéseket tegyünk az ízek világában.
Bazsalikomos paradicsomleves

Bazsalikomos paradicsomleves

A nyári melegben sokszor nem is kívánjuk a nehéz, forró leveseket, viszont annál üdítőbben tud hatni egy hideg, krémes mediterrán hangulatú finomság.
Burgonya „pizza

Burgonya „pizza"

A klasszikus olasz étel kicsit másképp.
Grillzöldséges szendvics Ammerländer Trappista sajttal

Grillzöldséges szendvics Ammerländer Trappista sajttal

A színpompás, húsos kaliforniai paprikákkal az egyik legjobb, ami történhet, ha grillen vagy sütőben puhára sütjük őket. Ne sajnáljuk a friss zöld fűszereket se a szendvicsről, hiszen a kakukkfű és a bazsalikom csak még ellenállhatatlanabbá teszi ezt a sajtos-zöldséges bagettet.
Sajtos-húsos rakott tészta

Sajtos-húsos rakott tészta

A Zita-féle vargabéles sok sajttal és hússal.