Teljes kiőrlésű pizzás csiga
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
Egyszerre elkészíthető egy nagyobb adag, amiből pár darabot csomagoljunk be diétás reggelire, a többit pedig bátran fagyasszuk le! Jó lesz a rohanósabb napokra, amikor nincs idő reggeli készítésre, de mégsem szeretnénk a sarki pékség fehér lisztes süteményeivel indítani a napot.
Hozzávalók
16 darabhoz- A tészta hozzávalói:
- 45 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 5 dkg búzasikér
- 4 dl langyos víz
- 20 g só
- 5 dkg langyos skyr
- 7 g instant élesztő
- A töltelék hozzávalói:
- 20 dkg cukormentes ketchup
- 10 dkg reszelt light gouda sajt
- 10 dkg magas hústartalmú csirkemellsonka
- 15 dkg cukormentes konzerv kukorica
- pizzafűszer ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból fényes felületű kelt tésztát dagasztunk. Folpackkal letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük, majd teljes kiőrlésű liszttel megszórt felületen kb. 2 cm vékony téglalappá nyújtjuk.
A kinyújtott kelt tésztát megkenjük a ketchuppal, majd megszórjuk a kukoricával, az apróra vágott sonkával és a reszelt sajttal. A keskenyebb széleit kissé behajtjuk, majd olyan szorosan feltekerjük, amennyire csak tudjuk.
Ezután 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk úgy, hogy kb. 5 cm helyet hagyunk két csiga között. Felvert tojással megkenjük a csigák tetejét és oldalait, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Ezt a receptet is próbáld ki: