Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Marhahúsos melegszendvics

A szendvicskrémet akár előző nap is elkészítheted.
2024. April 18.

A melegszendvics az a műfaj, amely sosem megy ki a divatból. Kedvenc ízeidet nyugodtan „beleálmodhatod” egy finom szendvicskrémbe, erre példa az alábbi recept is.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg darált marhahús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott teáskanál gyros fűszerkeverék
  • 5 dkg ketchup
  • 10 dkg sűrű, natúr krémsajt (akár tömlős sajt)
  • tetszőleges kenyérszeletek
  • 1 marék reszelt cheddar sajt

Elkészítés

 

Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Közben hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, és megszórjuk a gyros fűszerrel (sózni csak akkor szükséges, ha a fűszerkeverék nem tartalmaz sót). 

Ezután beletesszük a ketchupöt, és készre sütjük a húst. Végül simára keverjük benne a krémsajtot is. A krémet felhasználhatjuk rögtön, kis hűlés után, vagy el is csomagolhatjuk. 

Felhasználáskor kenyérszeletekre kenjük, megszórjuk reszelt cheddarral, és a sütő grillfokozatán pár percet sütjük. 

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Duplasajtos grillszendvics

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Barackos pohárkrém

Barackos pohárkrém

Ráadásul duplán sárgabarackos!
Töltött krumplilepény

Töltött krumplilepény

Alig pár hozzávalóból mennyei vacsora!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!