Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Duplasajtos grillszendvics

Hétköznapokon is megérdemeljük az olvadozó sajtos szendvicset!
2021. szeptember 2.

Az első sulis héten igazán ráfér a gyerekekre (és persze a felnőttekre is…) egy finom, grillsütőben készre sütött szendvics. Ha maradt pár szelet grillsajt a hétvégi sütögetésből, pont jó helye lesz ebben a reggeliben! 

Hozzávalók

4 darabhoz
  • 4 csík (kb. 7 dkg) bacon
  • 1 kávéskanál olaj
  • 8 szelet toastkenyér
  • 4 evőkanál sajtkrém
  • 4 evőkanál majonéz
  • 15 dkg füstölt grill mozzarella
  • 2-3 evőkanál vaj

Elkészítés

 

A bacont apróra vágjuk, és egy olajjal kikent serpenyőben átsütjük. 

Közben a kenyérszeletek egyik oldalát megkenjük a sajtkrémmel, majd mindre teszünk majonézt is. A kenyérszeletek felén elosztjuk a sült bacont, majd erre jön 1-1 szelet grillsajt. Befedjük a másik 4 majonézes-sajtkrémes szelettel. 

A szendvicsek mindkét külső oldalát megkenjük vékonyan vajjal, és grillsütőben/szendvicssütőben átsütjük. Tetszőleges zöldségekkel tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almapürés sütemény

Almapürés sütemény

Pihe-puha süti, amit bátran csomagolhatunk az uzsonnás dobozba is.
Sajtos-sonkás karaj vörös pesztós burgonyával

Sajtos-sonkás karaj vörös pesztós burgonyával

Ugye, milyen szép színes? És nem mellesleg nagyon finom is!
„Hamis” Holstein szelet

„Hamis” Holstein szelet

Nem a klasszikus recept, de nekünk így is a kedvencünk!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.