Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almapürés sütemény

Pihe-puha süti, amit bátran csomagolhatunk az uzsonnás dobozba is.
2021. augusztus 29.

Szeretek almapürét használni a kevert sütikhez, puha, szaftos állagot ad a sütiknek. Kapható készen, vagy otthon is készíthetjük: egyszerűen pároljuk meg a meghámozott, felkockázott vagy lereszelt almát egy kis vízzel, citromlével. Ízesíthetjük is rögtön például fahéjjal, gyömbérrel, vaníliával. 

Hozzávalók

egy 18x25 cm-es tepsihez
  • 3 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 35 dkg almapüré
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg aprított étcsoki vagy csokicsepp
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

 

A tojásokat kikeverjük a kétféle cukorral, az olajjal és az almapürével. A lisztben elvegyítjük a sütőport, majd apránként az almapürés keverékhez adjuk, végül hozzáforgatjuk a csokit is. 

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, tetszőleges szeletekre vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sajtos-sonkás karaj vörös pesztós burgonyával

Sajtos-sonkás karaj vörös pesztós burgonyával

Ugye, milyen szép színes? És nem mellesleg nagyon finom is!
„Hamis” Holstein szelet

„Hamis” Holstein szelet

Nem a klasszikus recept, de nekünk így is a kedvencünk!
Omlós mákos-meggyes pite

Omlós mákos-meggyes pite

Klasszikus süti az egyik legfinomabb párosítással: savanykás meggyel és mákkal.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.