Paradicsomos-sajtos tepsis burgonya
A tepsis burgonya egyszerűen megunhatatlan! Ebbe a verzióba paradicsom, bacon és parmezán került, finom önmagában vagy például grillezett sajt mellé tálalva.
Hozzávalók
4 személyre- 1 kg sütni való burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- kb. 2 teáskanál souvlaki fűszerkeverék
- 15 dkg kockázott bacon
- 14 dkg (egy nagyobb konzerv) sűrített paradicsom
- 10-15 bazsalikomlevél
- 1 nagy marék reszelt parmezán vagy grana padano sajt
Elkészítés
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd nagyobb cikkekre vágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, a vöröshagymát cikkekre vágjuk, a nagyobb fokhagymagerezdeket pedig kettévágjuk. Az olívaolajat összekeverjük a fűszerkeverékkel, majd beleforgatjuk a krumplicikkeket és a hagymákat.
Kiterítjük egy nagy méretű sütőtálban, megszórjuk a baconkockákkal, majd néha átkeverve, 200 °C-on megsütjük (a sütési idő első felében alufólia alatt, majd alufólia nélkül, hogy piruljanak is a hozzávalók). Amikor minden megpuhult, alaposan összeforgatjuk a sűrített paradicsommal, majd rászórjuk a felcsíkozott bazsalikomot és a lereszelt sajtot. További 5-7 percre visszatoljuk a sütőbe.
Ezt a receptet is próbáld ki: