Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Húsos-gombás pizza

Lehet vékony vagy vastag tésztájú, húsos vagy vega, a házi pizzának nincs párja!
2020. október 2.

Sokan nem vágnak bele a házi pizzakészítésbe, mondván, macerás és hosszadalmas. Utóbbi tény, nem egy gyors tésztát főzünk ki, előbbi viszont könnyedén megcáfolható. Igaz, hogy nem két perc, amikorra végre a sütőbe kerül, de amíg kel a pizza, nyugodtan csinálhatunk mást. 

Hozzávalók

4 személyre
  • A tésztához:
  • 50 dkg kenyérliszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 csapott teáskanál só
  • kb. 3 dl langyos víz
  • A feltéthez:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sűrített paradicsom

  • 1 ág kakukkfű lecsipkedett levelei
  • 1 ág oregánó lecsipkedett levelei
  • 10-12 rozmaringlevél finomra aprítva
  • 1 kis marék bazsalikomlevél + a díszítéshez
  • 12 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg kolbász
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 2 gömb (20 dkg) mozzarella

Elkészítés

 

A tésztához a lisztben elkeverjük az élesztőt, az olívaolajat és a sót. Apránként hozzáadagoljuk a vizet, megdagasztjuk, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, majd meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, kb. 1 cm vékonyra húzzuk (nyújtjuk), de lehet ennél vékonyabb vagy vastagabb is, ahogy jobban szeretjük. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. 

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a megpucolt, lereszelt fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, egy kevés sót és a bazsalikom kivételével az összes fűszert. Öntünk hozzá 2-3 evőkanál vizet, és lassú tűzön összefőzzük. Végül hozzákeverjük a felcsíkozott bazsalikomot is. Hagyjuk kicsit hűlni, majd megkenjük a szósszal a pizzatésztát úgy, hogy körben egy kis részt szabadon hagyunk.

Kirakjuk a megtisztított, felszeletelt gombával, a felkarikázott kolbásszal és a baconkockákkal, majd rámorzsoljuk a mozzarellát.

A pizzát 220 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük, majd bazsalikommal díszítve tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Túrós lepény

Túrós lepény

Pillekönnyű, „alj nélküli” sütemény.
Szalámis pogácsa

Szalámis pogácsa

A kedvenc túrós-vajas pogidat meg is töltheted!
Mézes-narancsos csirkecombok

Mézes-narancsos csirkecombok

A gyümölcs és a csirke párosa mindig jó választás!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?