Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

„Szellemes” pizza

Tele vagyunk halloweeni ötletekkel!
2020. október 29.

Dobd fel a klasszikus pizzát cuki mozzarella szellemekkel! Én most szalámis pizzát sütöttem, de persze a szellemek a sonkát és a gombát is kedvelik!

Hozzávalók

2 közepes pizzához
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 teáskanál só
  • kb. 3 dl langyos víz
  • A feltéthez:
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sűrített paradicsom

  • fél kis ág rozmaring
  • 1 kis ág oregánó
  • 1 kis ág kakukkfű
  • 1 marék bazsalikom
  • 10 dkg vékonyra szeletelt szalámi
  • 10 dkg fekete olajbogyó + a díszítéshez
  • 15 dkg mozzarella
  • zöld olajbogyó a díszítéshez
  • egész borsszemek a díszítéshez

Elkészítés

 

A tésztához a lisztben elkeverjük az élesztőt, az olívaolajat és a sót. Apránként hozzáadagoljuk a vizet, megdagasztjuk, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, majd meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 1 cm vékonyra húzzuk (nyújtjuk), 2 részre osztjuk, mindből 1-1 pizzakorongot formázunk. 1-1 sütőlemezre helyezzük.

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a megpucolt, felaprított fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, egy kevés sót, a finomra aprított rozmaringot, az oregánó és a kakukkfű lecsipkedett leveleit, és kevergetve, lassú tűzön összefőzzük. Végül a felcsíkozott bazsalikomot is hozzáforgatjuk.

Megkenjük a szósszal a tésztakorongokat úgy, hogy körben 1 cm-nyi részt szabadon hagyunk. Kirakjuk a szalámival és a 10 dkg egészben hagyott olajbogyóval. A mozzarellát vékony karikákra vágjuk, és kirakjuk a pizzák tetejét úgy, hogy bőven hagyunk a sajtdarabok között helyett.

220 °C-ra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt készre sütjük a pizzákat. Kicsit pihentetjük, majd éles késsel kontúrt rajzolunk a szellemeknek. Végük felkarikázott zöld és fekete olajbogyókból és egész borsszemekből kialakítjuk a szellemek szemét.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szendvicsmúmiák

Szendvicsmúmiák

Halloween ünnepére egy kis nasi jöhet?
Rakott pulyka bulgurral és savanyú káposztával

Rakott pulyka bulgurral és savanyú káposztával

Klasszikus rakott étel, rizs helyett ezúttal bulgurral és darált pulykahússal.
Lasagne

Lasagne

Este már hűvös van...süss egy tepsi lasagnét!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!