Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mézes-narancsos csirkecombok

A gyümölcs és a csirke párosa mindig jó választás!
2020. szeptember 23.

Narancslé, narancscikkek, méz és szójaszósz – együtt annyira finomak! Gyors ebéd, amelyben a hús viszi a prímet, elég mellé egy rizsköretet összedobni. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 8 db csontos csirke felsőcomb
  • só, őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 narancs (ebből legalább az egyik kezeletlen héjú)
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 5-6 fokhagymagerezd
  • főtt rizs a tálaláshoz

Elkészítés

 

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, a felhevített olajon, erős lángon, oldalanként kb. 20-20 másodperc alatt kérget sütünk rájuk. Áttesszük egy nagy tepsibe vagy sütőtálba. 

Az egyik narancs levét kifacsarjuk, a másik (kezeletlen héjú) narancsot megmossuk, héjastól felcikkezzük. A narancslevet összekeverjük a folyékony mézzel és a szójaszósszal, a csirkékre locsoljuk. Melléjük dobjuk a megtisztított, egészben hagyott fokhagymagerezdeket, tetejükre és melléjük tesszük a narancscikkeket. Lefedjük alufóliával. 

180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük alufólia alatt, majd további 10 perc alatt alufólia nélkül. 

A tepsiben maradt szójás-narancsos folyadékot átszűrjük, és egy serpenyőbe öntjük. Erős lángon beforraljuk. A kész csirkecombokat ezzel meglocsolva tálaljuk, főtt rizzsel körítjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mustárral sült sertéscomb

Mustárral sült sertéscomb

Ebédet, de gyorsan!
Őszi zabos-gyümölcsös sütemény

Őszi zabos-gyümölcsös sütemény

Zabpehellyel minden jobb!
Lencsés-húsos penne

Lencsés-húsos penne

Villámebéd a kamrából.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?