Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkés szendvics

Mézzel, mustárral, szójaszósszal. Ez az a szendvics, ami salátával kiegészítve ebédre is tökéletes.
2020. október 8.

Egy szép nagy, sült csirkével megpakolt szendvics garantáltan elűzi az éhséget. Ebédre egészítsétek ki salátával és akár egy kis sült burgonyával, akár a klubszendvicset. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 35 dkg csirkemellfilé
  • só, őrölt fekete bors
  • olívaolaj a sütéshez
  • 8 evőkanál szójaszósz
  • 2 púpozott evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy ciabatta
  • vaj
  • salátalevelek

Elkészítés

 

A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olajon, oldalanként 2-2 perc alatt kérget sütünk rájuk. Áttesszük egy sütőpapírral bélelt (vagy kiolajozott) sütőtálba, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percet sütjük. Miután kezelhető hőmérsékletűre hűlt a hús, csíkokra vágjuk. 

A szójaszószt összekeverjük a mustárral és a mézzel. Egy kevés olajat felhevítünk egy serpenyőben. A megpucolt fokhagymát ráreszeljük, megfuttatjuk, majd hozzáöntjük a szójaszószos keveréket. Rádobjuk a csirkecsíkokat, összeforgatjuk. 

A ciabattákat megvajazzuk, majd megtöltjük salátalevelekkel és a csirkecsíkokkal. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Juhtúrós-kolbászos töltött burgonya

Juhtúrós-kolbászos töltött burgonya

Ehhez a szuper vacsorához csupán 4 hozzávalóra lesz szükséged!
Húsos-gombás pizza

Húsos-gombás pizza

Lehet vékony vagy vastag tésztájú, húsos vagy vega, a házi pizzának nincs párja!
Túrós lepény

Túrós lepény

Pillekönnyű, „alj nélküli” sütemény.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?