Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Juhtúrós-kolbászos töltött burgonya

Ehhez a szuper vacsorához csupán 4 hozzávalóra lesz szükséged!
2020. október 7.

Nem attól lesz finom egy étel, ha bonyolult elkészíteni. És nem is attól, ha rengeteg hozzávalóból áll. Ez a töltött krumpli pont jó példa erre! 

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 db sütni való burgonya

  • 10 dkg kolbász
  • 25 dkg juhtúró

Elkészítés

 

A burgonyák héját alaposan lesikáljuk, és enyhén sós vízben addig főzzük, amíg éppen át tudunk szúrni rajtuk egy villát, azaz ne főzzük teljesen készre. Leszűrjük, majd amikor kezelhető hőmérsékletűre hűlnek, hosszában kettévágjuk (ízlés szerint természetesen meg is hámozhatók a krumplik). Belsejüket középen kivájjuk, peremet bőven hagyunk. 

A kolbász héját eltávolítjuk, majd felkockázzuk. Összekeverjük a juhtúróval. 8 gombócot formázunk az így kapott masszából, majd a krumplik kivájt mélyedéseibe nyomjuk. 

A krumplikat sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percet sütjük. Ha szükséges, sütés közben letakarjuk alufóliával. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Húsos-gombás pizza

Húsos-gombás pizza

Lehet vékony vagy vastag tésztájú, húsos vagy vega, a házi pizzának nincs párja!
Túrós lepény

Túrós lepény

Pillekönnyű, „alj nélküli” sütemény.
Szalámis pogácsa

Szalámis pogácsa

A kedvenc túrós-vajas pogidat meg is töltheted!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?