Juhtúrós-kolbászos töltött burgonya
Nem attól lesz finom egy étel, ha bonyolult elkészíteni. És nem is attól, ha rengeteg hozzávalóból áll. Ez a töltött krumpli pont jó példa erre!
Hozzávalók
4 személyre- 4 db sütni való burgonya
- só
- 10 dkg kolbász
- 25 dkg juhtúró
Elkészítés
A burgonyák héját alaposan lesikáljuk, és enyhén sós vízben addig főzzük, amíg éppen át tudunk szúrni rajtuk egy villát, azaz ne főzzük teljesen készre. Leszűrjük, majd amikor kezelhető hőmérsékletűre hűlnek, hosszában kettévágjuk (ízlés szerint természetesen meg is hámozhatók a krumplik). Belsejüket középen kivájjuk, peremet bőven hagyunk.
A kolbász héját eltávolítjuk, majd felkockázzuk. Összekeverjük a juhtúróval. 8 gombócot formázunk az így kapott masszából, majd a krumplik kivájt mélyedéseibe nyomjuk.
A krumplikat sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percet sütjük. Ha szükséges, sütés közben letakarjuk alufóliával.