Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Túrós lepény

Pillekönnyű, „alj nélküli” sütemény.
2020. október 1.

Ezt a lepényt fele-fele arányban készítettem éppen csak villával összetört rögös túróból, illetve krémes ricottából. Puha, könnyű süti lett belőle, „mazsolagyűlölők” természetesen kihagyhatják a nem kedvelt hozzávalót, anélkül is finom lesz.

Hozzávalók

12 közepes méretű szelethez
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 teáskanál vanília aroma (vagy 2 tasak vaníliás cukor)
  • 25 dkg félzsíros, rögös túró
  • 25 dkg krémes ricotta (vagy krémtúró)
  • 15 dkg liszt
  • fél tasak sütőpor
  • 10 dkg mazsola

Elkészítés

 

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliával. A rögös túrót villával összetörjük, a ricottával, a liszttel, a sütőporral és a mazsolával összekeverjük. Ízlés szerint fél biocitrom héja is mehet bele. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. 

A masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük, ha szükséges, a sütés 2. felében letakarjuk alufóliával. 

Miután kihűlt, felszeleteljük. Tálalhatjuk porcukorral megszórva, lekvárral vagy akár vaníliasodóval is.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szalámis pogácsa

Szalámis pogácsa

A kedvenc túrós-vajas pogidat meg is töltheted!
Mézes-narancsos csirkecombok

Mézes-narancsos csirkecombok

A gyümölcs és a csirke párosa mindig jó választás!
Mustárral sült sertéscomb

Mustárral sült sertéscomb

Ebédet, de gyorsan!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?