Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mustárral sült sertéscomb

Ebédet, de gyorsan!
2020. szeptember 17.

Ha gyorsan kell főzni valami finomat, szinte mindig előkerülnek a tésztafélék és a különböző konzervek a kamra polcáról. De nem „kell” megelégedni egy tésztás főétellel! Készítsünk „hirtelen sült” húst, és körítsük a tésztával!

Hozzávalók

4 személyre
  • 80 dkg sertéscomb
  • só, őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál mustár
  • reszelt szerecsendió
  • 30 dkg penne
  • 1 konzerv (24 dkg) csicseriborsó
  • aprított petrezselyemzöld

Elkészítés

 

A sertéscombot felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, a szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a hússzeleteket oldalanként, erős lángon 2-2 percet sütjük. Közben a tejfölt kikeverjük a megpucolt, lereszelt fokhagymával és a mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd felhígítjuk egy kevés vízzel. Ráöntjük a sertésszeletekre. Visszavesszük a lángot, és puhára sütjük benne a húst. 

Közben a pennét lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, a főzővízből keveset megtartunk. A hússzeleteket kivesszük a serpenyőből, a helyükre beleszórjuk a tésztát. Simára keverjük egy kevés főzővízzel, hozzáforgatjuk a csicseriborsót. Hagyjuk kicsit besűrűsödni, közben hozzáadunk némi aprított petrezselyemzöldet is. A sertésszeleteket a tésztával tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Őszi zabos-gyümölcsös sütemény

Őszi zabos-gyümölcsös sütemény

Zabpehellyel minden jobb!
Lencsés-húsos penne

Lencsés-húsos penne

Villámebéd a kamrából.
Zöldbabos-kolbászos burgonya

Zöldbabos-kolbászos burgonya

Amilyen egyszerű, annyira finom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?