Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldbabos-kolbászos burgonya

Amilyen egyszerű, annyira finom.
2020. szeptember 9.

A serpenyős krumplival nem lehet mellélőni! Az egyik kedvencem, ha gyorsan kell valami finomat összedobni, akár főételnek, akár laktató köretnek. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 80 dkg burgonya

  • 40 dkg zöldbab (fagyasztott)
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg kolbász
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

 

A burgonya héját folyó víz alatt alaposan lesikáljuk, majd egészben, bő, enyhén sós vízben feltesszük főni. Arra vigyázzunk, hogy ne főjön túl, hiszen még a serpenyőben is sülni fog egy kicsit. Amikor elkészült, leszűrjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd felszeleteljük. Ízlés szerint meghámozható, én zsengébb krumplik esetén nem szoktam. Közben a fagyasztott zöldbabot egy kevés enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. 

Az olajat felhevítjük egy serpenyőben. Rádobjuk a karikára vágott (héjától szükség esetén megszabadított) kolbászt, a megtisztított, felszeletelt vöröshagymát, és hagyjuk a hagymát puhára sülni. Ráreszeljük a megpucolt fokhagymát, majd mehet hozzá a felszeletelt krumpli. Összeforgatjuk, kissé megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Végül hozzákeverjük a zöldbabot is. Rögtön tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

„Hamburger” quesadilla

„Hamburger” quesadilla

Hamburger ízek tortillalapok közé zárva.
Szilvás-fahéjas pite

Szilvás-fahéjas pite

Érik a szilva, sütibe vele!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?