Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szilvás-fahéjas pite

Érik a szilva, sütibe vele!
2020. augusztus 28.

A szilva az egyik kedvenc gyümölcsöm, megmondom őszintén, nálam ez „menti meg” a nyár végét – ebből már sejthető: nem szoktam várni az őszt. Nem kell agyonvariálni, ebben az esetben a klasszikusra esküszöm: fahéjjal a tuti! 

Hozzávalók

egy kb. 22-24 cm-es kerek formához
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg görög joghurt
  • fél dl semleges ízű olaj
  • 30 dkg liszt
  • fél tasak sütőpor
  • 1 púpozott teáskanál őrölt fahéj + a tálaláshoz
  • 9-10 szem szilva
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

 

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a kétféle cukorral. Hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, majd az egészet simára keverjük a liszttel, a sütőporral és a fahéjjal. Sűrű tésztát kell kapnunk. Végül hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot is. Sütőpapírral bélelt kerek, kapcsos formába simítjuk.

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk. Vágott (belső) oldalukkal felfelé kirakjuk a pite tetejét. 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. A sütési idő második felében alufóliával letakarhatjuk. Hagyjuk kihűlni, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Húsgombócos-kolbászos spagetti

Húsgombócos-kolbászos spagetti

Klasszikus kedvenc, amely mindig megállja a helyét.
Padlizsános burgonya

Padlizsános burgonya

Amilyen egyszerű, annyira finom köret.
Vöröslencsés töltött paprika

Vöröslencsés töltött paprika

Mutatunk egy újabb könnyű, húsmentes ebédet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?