Vöröslencsés töltött paprika
Szeretem megtölteni a zöldségeket, szinte a végtelenségig variálható, hogy éppen mit és mivel. Ezúttal a tápláló vöröslencsét választottam.
Hozzávalók
4 személyre- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott teáskanál közel-keleti fűszerkeverék (ízlés szerint, intenzívebb ízű fűszert válasszunk)
- 12 dkg vöröslencse
- 12 dkg bulgur
- só
- 4 db nagyobb, színes kaliforniai paprika
- 2 gömb (20 dkg) mozzarella
Elkészítés
Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd ráreszeljük a fokhagymát, sütni kezdjük. Hozzászórjuk a fűszerkeveréket, majd az átöblített vöröslencsét, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, főzni kezdjük. Folyamatos (kevés) vízpótlással félpuhára főzzük. Ekkor hozzászórjuk a bulgurt, ha kell, adunk hozzá még vizet. Megsózzuk, együtt puhára főzzük.
A paprikákat megmossuk, kettévágjuk, kicsumázzuk, kimagozzuk, kierezzük, olajjal vékonyan kikent sütőtálba sorakoztatjuk. Megtöltjük a vöröslencsés-bulguros töltelékkel, tetejére mozzarellát morzsolunk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.