Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vöröslencsés töltött paprika

Mutatunk egy újabb könnyű, húsmentes ebédet.
2020. augusztus 19.

Szeretem megtölteni a zöldségeket, szinte a végtelenségig variálható, hogy éppen mit és mivel. Ezúttal a tápláló vöröslencsét választottam. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott teáskanál közel-keleti fűszerkeverék (ízlés szerint, intenzívebb ízű fűszert válasszunk)
  • 12 dkg vöröslencse
  • 12 dkg bulgur

  • 4 db nagyobb, színes kaliforniai paprika
  • 2 gömb (20 dkg) mozzarella

Elkészítés

 

Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd ráreszeljük a fokhagymát, sütni kezdjük. Hozzászórjuk a fűszerkeveréket, majd az átöblített vöröslencsét, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, főzni kezdjük. Folyamatos (kevés) vízpótlással félpuhára főzzük. Ekkor hozzászórjuk a bulgurt, ha kell, adunk hozzá még vizet. Megsózzuk, együtt puhára főzzük. 

A paprikákat megmossuk, kettévágjuk, kicsumázzuk, kimagozzuk, kierezzük, olajjal vékonyan kikent sütőtálba sorakoztatjuk. Megtöltjük a vöröslencsés-bulguros töltelékkel, tetejére mozzarellát morzsolunk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Húsos-paradicsomos cannelloni

Húsos-paradicsomos cannelloni

Sok-sok paradicsommal, hogy igazán nyárias legyen.
Őszibarackos-szőlős galette

Őszibarackos-szőlős galette

Friss gyümölcsöt a sütibe!
Sajtos kenyérsütemény sonkával, szalámival, olajbogyókkal és paprikával

Sajtos kenyérsütemény sonkával, szalámival, olajbogyókkal és paprikával

Jöhet uzsonnára? Vagy estére egy pohár bor mellé?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.