Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vöröslencsés töltött paprika

Mutatunk egy újabb könnyű, húsmentes ebédet.
2020. August 19.

Szeretem megtölteni a zöldségeket, szinte a végtelenségig variálható, hogy éppen mit és mivel. Ezúttal a tápláló vöröslencsét választottam. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott teáskanál közel-keleti fűszerkeverék (ízlés szerint, intenzívebb ízű fűszert válasszunk)
  • 12 dkg vöröslencse
  • 12 dkg bulgur

  • 4 db nagyobb, színes kaliforniai paprika
  • 2 gömb (20 dkg) mozzarella

Elkészítés

 

Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd ráreszeljük a fokhagymát, sütni kezdjük. Hozzászórjuk a fűszerkeveréket, majd az átöblített vöröslencsét, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, főzni kezdjük. Folyamatos (kevés) vízpótlással félpuhára főzzük. Ekkor hozzászórjuk a bulgurt, ha kell, adunk hozzá még vizet. Megsózzuk, együtt puhára főzzük. 

A paprikákat megmossuk, kettévágjuk, kicsumázzuk, kimagozzuk, kierezzük, olajjal vékonyan kikent sütőtálba sorakoztatjuk. Megtöltjük a vöröslencsés-bulguros töltelékkel, tetejére mozzarellát morzsolunk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Húsos-paradicsomos cannelloni

Húsos-paradicsomos cannelloni

Sok-sok paradicsommal, hogy igazán nyárias legyen.
Őszibarackos-szőlős galette

Őszibarackos-szőlős galette

Friss gyümölcsöt a sütibe!
Sajtos kenyérsütemény sonkával, szalámival, olajbogyókkal és paprikával

Sajtos kenyérsütemény sonkával, szalámival, olajbogyókkal és paprikával

Jöhet uzsonnára? Vagy estére egy pohár bor mellé?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!