Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sajtos kenyérsütemény sonkával, szalámival, olajbogyókkal és paprikával

Jöhet uzsonnára? Vagy estére egy pohár bor mellé?
2020. augusztus 6.

Ez a finom és jól variálható recept extra gyorsan összeállítható, így még a váratlanul bejelentkező vendégeknek is elkészíthetjük. Kirándulásra, utazáshoz szintén szuper választás, puha és nem morzsálódik. 

Hozzávalók

egy 20*10 cm-es formához
  • 3 nagy tojás
  • fél dl olívaolaj (sütéshez)
  • 1 kávéskanál só
  • 25 dkg liszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • kb. 1,5 dl víz
  • 8 dkg fekete és zöld olajbogyó vegyesen (magozott)
  • 4 dkg kolbász
  • 4 dkg sonka
  • 8 dkg trappista sajt
  • 1 kisebb kápiapaprika

Elkészítés

 

A tojásokat habosra keverjük az olívaolajjal és a sóval. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd felhígítjuk, simára keverjük a vízzel. Közepesen sűrű tésztát kell kapnunk. 

Az olajbogyókat kettévágjuk, a kolbászt, a sonkát, a sajtot és a megmosott, megtisztított kápiát felkockázzuk. Az egészet összeforgatjuk a tojásos keverékkel.

A masszát sütőpapírral bélelt, téglalap alakú formába simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk. Tűpróbáig (kb. 30-35 perc) sütjük, majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édes-savanyú sertéscsíkok

Édes-savanyú sertéscsíkok

Gyors serpenyős ebéd, akár a legforróbb napokra is.
Sárgabarackos-fahéjas pite

Sárgabarackos-fahéjas pite

A kötelező nyári desszert!
Ajváros kocka

Ajváros kocka

Mi már tudjuk, mit nassolsz a szombati kerti bulin!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?