Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

„Hamburger” quesadilla

Hamburger ízek tortillalapok közé zárva.
2020. szeptember 2.

Elkezdődött a suli, lassan visszarázódunk a dolog hétköznapokba. Kárpótlásul – vagy egyszerűen csak azért, mert nagyon-nagyon finom – készítsünk quesadillát darált húsos töltelékkel, sajttal és savanyított uborkával megtöltve!

Hozzávalók

4 személyre
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg darált hús (sertés, marha ízlés szerint)
  • 20 dkg paradicsompüré
  • só, őrölt fekete bors
  • 4 nagy méretű (pl. teljes kiőrlésű) tortillalap
  • 12 szelet savanyított uborka
  • 8 szelet tetszőleges, jól olvadó sajt (pl. cheddar)
  • A tálaláshoz: paradicsom-lila hagyma salsa (pici sóval kikeverve, adhatunk hozzá snidlinget vagy koriandert is)

Elkészítés

 

Az olaj 2/3-át serpenyőbe öntjük. Rátesszük először a megpucolt, finomra aprított vöröshagymát, majd hozzáreszeljük a fokhagymát. Mehet hozzá a darált hús, átpirítjuk, majd felöntjük a paradicsompürével. Lassú tűzön sűrűre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk. Hamburgerekhez passzoló fűszerkeverékkel is ízesíthetjük. 

Egy tiszta serpenyőt felforrósítunk, kikenjük a maradék olajjal. Egyesével beletesszük a tortillalapokat, egyik oldalukra teszünk a töltelékből, az uborkából és a sajtból. Félbehajtjuk, egyszer megfordítva megpirítjuk. Felszeleteljük, a salsával tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Húsgombócos-kolbászos spagetti

Húsgombócos-kolbászos spagetti

Klasszikus kedvenc, amely mindig megállja a helyét.
Padlizsános burgonya

Padlizsános burgonya

Amilyen egyszerű, annyira finom köret.
Vöröslencsés töltött paprika

Vöröslencsés töltött paprika

Mutatunk egy újabb könnyű, húsmentes ebédet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?