Gyors, de laktató és melengető fogás: Chili con carne, mellé pedig roppanós tortilla
Hozzávalók
4 személyre- 1 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1-2 kis chilipaprika ízlés szerint
- 80 dkg darált marhahús
- 50 dkg hámozott paradicsom
- só, őrölt fekete bors
- 1 nagy csipet őrölt római kömény
- 6 ág oregánó
- 2 konzerv vörösbab (kb. 50 dkg)
- 1 konzerv kukorica (kb. 25 dkg)
- 1 evőkanál sötét kakaópor vagy 2 kocka magas kakaótartalmú étcsoki
- késhegynyi őrölt fahéj
- A tálaláshoz:
- tejföl, cheddar sajt, korianderzöld és tortillachipsz
Elkészítés
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított hagymákat párolni kezdjük rajta. Rátesszük a kimagozott, felkarikázott chilit, majd a darált húst. Erős lángon, kevergetve addig sütjük, amíg a hús kifehéredik.
Felöntjük a paradicsommal, sóval, borssal, római köménnyel és az oregánó lecsipkedett leveleivel fűszerezzük.
Felforraljuk, majd lassú tűzön teljesen puhára főzzük a húst. Akkor jó, ha elfő a paradicsom leve, és sűrű, szaftos lesz a végeredmény. Ekkor belekeverjük a lecsepegtetett babot és kukoricát, valamint a kakaóport és a fahéjat. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.
A kész ételt tejföllel, reszelt cheddarral és friss korianderrel tálaljuk. Tortillachipszet kínálunk hozzá.