Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kolbászos-tört burgonyás egytál

Egyszerű alapanyagokból gyors és laktató ebéd.
2021. június 9.

Szeretem a lecsó ízeit, és szeretem a burgonyát. Ezt a kettőt egyesíti ez a roppant egyszerű, hétköznapi étel. Viszonylag gyors és nagyon laktató, ha épp nem vágytok semmi csavarra és különlegességre, érdemes főzni belőle egy jó nagy adagot! 

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kg burgonya

  • 20 dkg ceruzabab
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg puhább, lehéjazott kolbász
  • 2 db tv-paprika
  • őrölt fekete bors
  • 2 db nagy húsparadicsom
  • petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

 

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és bő, enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor elkészült, leszűrjük. A ceruzababot megtisztítjuk, feldaraboljuk, és enyhén sós vízben szintén megfőzzük, majd leszűrjük. 

Közben egy nagy lábasban vagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a megtisztított, felszeletelt vöröshagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, majd rátesszük a kis darabokra vágott kolbászt is. Lassú tűzön sütjük kb. 8 percet, ezután hozzáadjuk a megmosott, felkarikázott paprikát, és az egészet puhára sütjük, közben sózzuk, borsozzuk. 

Amikor a paprika már puha, hozzáadjuk a burgonyát, összekeverjük, villával összetörjük. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, végül beleforgatjuk a ceruzababot és a megmosott, felcikkezett paradicsomot. Ezekkel már nem főzzük tovább, lehúzzuk a tűzről, és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almás-rebarbarás pohárdesszert

Almás-rebarbarás pohárdesszert

A rebarbara nemcsak az eperhez, hanem az almához is jól passzol!
Kolbászkrémes sült karaj hagymás burgonyával

Kolbászkrémes sült karaj hagymás burgonyával

Már csak egy jó adag savanyúság kell mellé!
Barbecue szószos-csilis csirkeragu

Barbecue szószos-csilis csirkeragu

Jöjjenek a nyárias ízek!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.