Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Barbecue szószos-csilis csirkeragu

Jöjjenek a nyárias ízek!
2021. május 28.

Az idei május hűvös, esős, szeles időjárással lepett meg minket. Ameddig nem indul be igazán a grillszezon, nyugodtan vessük be a konyhában a kedvenc grillszószainkat! 

Hozzávalók

4 személyre
  • 30 dkg barna rizs

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 60 dkg csirkecombfilé
  • őrölt fekete bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott teáskanál tört csilipaprika
  • 35 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg barbecue szósz
  • bazsalikomlevelek a díszítéshez

Elkészítés

 

A barna rizst bő kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. 

Közben az olaj felét felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a közepes méretű darabokra vágott csirkecombfilét, sózzuk, borsozzuk, és átsütjük. Kivesszük a serpenyőből, félretesszük, majd ha kezelhető hőmérsékletűre hűlt, apró csíkokra vágjuk. 

A serpenyőbe öntjük a maradék olajat. Rászórjuk a megpucolt, felszeletelt vöröshagymát, és puhára sütjük rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, lereszelt fokhagymát és a csilit, átkeverjük, majd mehet hozzá a megtisztított, felcikkezett gomba is. Roppanósra sütjük, majd hozzákeverjük a csirkét a barbecue szószt. Még 1-2 percet a tűzön hagyjuk. 

A csirkeragut a rizzsel tálaljuk, bazsalikomlevelekkel díszítjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tavaszi tejszínes-halas penne

Tavaszi tejszínes-halas penne

Gyors és könnyű ebéd csupa hétköznapi hozzávalóból.
Tejszínhabos-gyümölcsös fánk

Tejszínhabos-gyümölcsös fánk

Égetett tésztából, erdei gyümölcsös szósszal, vaníliával.
Kaliforniai paprikával töltött csirkecomb kuszkusszal és tzatzikivel

Kaliforniai paprikával töltött csirkecomb kuszkusszal és tzatzikivel

A húsos ételekbe is csempéssz sok-sok zöldséget!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.