Almás-rebarbarás pohárdesszert
Rövid a rebarbara szezonja, ezért alaposan ki szoktam használni. Jöhet édességekbe, húsok mellé szósznak – mindenhogyan szeretem!
Hozzávalók
4 adaghoz- 1 db alma
- 10 dkg rebarbara
- 1 evőkanál méz
- 35 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg joghurt
- 5-8 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg omlós-mézes keksz
Elkészítés
Az almát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, a rebarbarát kis darabokra vágjuk, meghámozni nem szükséges. Egy kis lábasba tesszük a mézzel, adunk hozzá egy kevés vizet, és addig főzzük, amíg a rebarbara teljesen megpuhul, pépessé válik.
A túrót áttörjük, összekeverjük a mascarponéval, a joghurttal, ízlés szerint porcukorral és a vaníliás cukorral. 4 desszertes pohárba rétegezzük a keksszel, végül a tetejükre kanalazzuk a kihűlt gyümölcsöt. Tálalásig hűtőbe tesszük.