Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almás-rebarbarás pohárdesszert

A rebarbara nemcsak az eperhez, hanem az almához is jól passzol!
2021. június 3.

Rövid a rebarbara szezonja, ezért alaposan ki szoktam használni. Jöhet édességekbe, húsok mellé szósznak – mindenhogyan szeretem! 

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 1 db alma
  • 10 dkg rebarbara
  • 1 evőkanál méz
  • 35 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg joghurt
  • 5-8 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg omlós-mézes keksz

Elkészítés

 

Az almát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, a rebarbarát kis darabokra vágjuk, meghámozni nem szükséges. Egy kis lábasba tesszük a mézzel, adunk hozzá egy kevés vizet, és addig főzzük, amíg a rebarbara teljesen megpuhul, pépessé válik. 

A túrót áttörjük, összekeverjük a mascarponéval, a joghurttal, ízlés szerint porcukorral és a vaníliás cukorral. 4 desszertes pohárba rétegezzük a keksszel, végül a tetejükre kanalazzuk a kihűlt gyümölcsöt. Tálalásig hűtőbe tesszük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kolbászkrémes sült karaj hagymás burgonyával

Kolbászkrémes sült karaj hagymás burgonyával

Már csak egy jó adag savanyúság kell mellé!
Barbecue szószos-csilis csirkeragu

Barbecue szószos-csilis csirkeragu

Jöjjenek a nyárias ízek!
Tavaszi tejszínes-halas penne

Tavaszi tejszínes-halas penne

Gyors és könnyű ebéd csupa hétköznapi hozzávalóból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.