Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Túrókrémes-ribizlis zabpalacsinta

Zabpehelylisztből szuper hajtható-tekerhető palacsintát süthetsz!
2021. július 30.

Az egyik kedvenc alternatív lisztem a zabpehelyliszt. Könnyű vele bánni, édes és sós ételekhez egyaránt felhasználható, sőt még vékony, tekerhető, a hagyományosra megszólalásig emlékeztető palacsinta is süthető belőle. 

Hozzávalók

4 személyre
  • A palacsintához:
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 nagy csipet só
  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • kb. 2,5 dl szódavíz
  • 1 evőkanál olaj + kevés a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg mascarpone
  • 8 dkg porcukor (ízlés szerint, lehet több)
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • fél lime kifacsart leve
  • 10-12 dkg piros ribizli

Elkészítés

 

A palacsintatésztához a tojásokat kikeverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászórjuk a zabpehelylisztet. Felhígítjuk a szódavízzel, belekeverjük az 1 evőkanál olajat, és állni hagyjuk 10 percet. Olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 8 palacsintát sütünk belőle, ha szükséges, közben hígítjuk a masszát további szódavíz hozzáadásával. 

A túrót áttörjük, krémesre keverjük a mascarponéval, a porcukorral, a vaníliával és a lime levével. A krémmel megkenjük a palacsintákat, mindre szórunk megmosott, megszárított, leszemezett ribizlit, majd feltekerjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Juhtúrós-baconös quesadilla

Juhtúrós-baconös quesadilla

Egy újabb verzió a tortilla megtöltésére.
Cseresznyés rétes

Cseresznyés rétes

Örök klasszikus süti, ami nélkül nem telhet el a cseresznyeszezon.
Főtt kukorica csípős mártogatóssal

Főtt kukorica csípős mártogatóssal

Főztél már idén kukoricát? Épp itt az ideje!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.